Finska bez trojice protiv BiH
(Foto: EPA)

Povrede muče bh. rivala

Finska bez trojice protiv BiH

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Finske Markku Kanerva sutra će objaviti spisak igrača na koje računa u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i BiH.

Finci će 8. juna u Tampereu dočekati Zmajeve, a Kanerva u ovom duelu neće moći da računa na trojicu fudbalera.

Na spisku za junske duele sigurno neće biti defanzivac Thomas Lam iz holandskog Zqollea, te veznjak njemačkog Augsburga Fredrik Jensen.

Obojica imaju povrede članka i neće biti spremni za predsojeće kvalifikacione duele protiv Lihtenštajna i BiH.

Poseban udarac za Fince je neigranje ofanzivnog veznjaka Romana Eremenka. Iskusnog 32-godišnjeg fudbalera već dugo muči kuk i on će morati na operaciju.

Tako će Finska u duele sa Zmajevima ući oslabljena, ali i sa druge strane selektor Robert Prosinečki ne može računati na suspendovanog Miralema Pjanića i povrijeđenog Radeta Krunića.

Finci za navijače BiH već pripremili određene restrikcije

Susret s Fincima Zmajevi će igrati u Tampereu, a organizatori susreta ništa ne žele prepustiti slučaju te već pripremaju određene restrikcije za navijače bh. reprezentacije.

FS Finske je jasno naznačio da će pristalice Zmajeva ulaznice moći nabaviti preko N/FSBiH, a svi oni koji kupe ulaznice za sektore s domaćim navijačima će morati poštovati određena pravila.

Finci su odlučili da zabrane unošenje zastava, transparenata i bilo kakvih drugih obilježja na sektore stadiona gdje će biti smješteni domaći navijači.

Mnogobrojni navijači bh. reprezetnacije su ranijih godina na raznim gostovanjima širom Evrope bili 12. igrač Zmajeva, međutim nerijetko su znali napraviti i poneki incident zbog čega se odluka Finaca da uvedu određene restrikcije može smatrati kao uobičajna mjera predostrožnosti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Skandinavska selekcija je kvalifkacije započela porazom od Italije(0:2) i pobjedom nad Armenijom(2:0).

Top Komentari

Mica
Prosincki je glup trener zove povrijedjene igrace i bajica,loncara,cimerota.zuku nigdje veze.Menibi krunic igro zajedno sa Hajrovicem kojije nejbolji uz djumica i demirovica.Izgubices 2 boda i papa kvalik.
0 5
struja
@Micko,sreca da nisi ba umjesto Robija ba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi