Krunić i definitivno otpao za Finsku i Italiju

Prosinečki neće uputiti naknadne pozive

Krunić i definitivno otpao za Finsku i Italiju

S. Mlaćo

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić će zbog povrede tetive aduktora natkoljenice propustiti predstojeće utakmice nacionalnog tima protiv Finske i Italije.

Medicinski timovi naše reprezentacije i Empolija su u kontaktu, a dr. Reuf Karabeg potvrdio je da u ovom trenutku Krunić neće biti podvrgnut operativnom zahvatu, ali bi njegov oporavak mogao da traje oko dva mjeseca, te on u junskim susretima neće biti na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkom.

"Žao nam je zbog Krunićeve povrede, nedostajaće nam na ovom okupljanju, ali imamo dovoljno igrača na raspolaganju za utakmice sa Finskom i Italijom. Dobro je to što je Miralemu Pjaniću smanjena kazna, pa ćemo moći da računamo na njega u Torinu“, rekao je Prosinečki.

Jasno je da Prosinečki neće uputiti nove pozive, te da će u kombinaciji za duele ostati već pozvani nogometaši.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi