Kojih bh. reprezentativaca se posebno pribojavaju u Finskoj?

Izdvojili njih nekoliko

Kojih bh. reprezentativaca se posebno pribojavaju u Finskoj?

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo gostovanjem u Finskoj.

Zmajevi u Helsinkiju od 20:45 sati igraju protiv selekcije Finske koja je za nas dobro poznat protivnik s obzirom da smo s njima nedavno igrali u kvalifikacijama za Euro.

Finci su nas u prvoj utakmici na svom terenu pobijedili sa 2:0, dok smo u drugom meču mi slavili ubjedljivo sa 4:1. Zmajevi žele sutra da dođu do pobjede kako bi vratili samopouzdanje nakon veoma loših izdanja u prethodnih mečevima.

Poznato je i da će sutra na selektorskoj klupi našeg tima debitovati Ivaylo Petev i sigurno je da i on priželjkuje što bolji rezultat koji bi vratio vjeru našem timu, ali i navijačima.

U Finskoj se o ovoj utakmici i ne govori baš previše s obzirom da fudbal kod njih nije najpopularniji sport kao u većini Evrope. No, pojedini mediji u Finskoj su posvetili malo pažnje sutrašnjem meču, a trener kadetske selekcije ove zemlje Erkka V. Lehota je objasnio koji igrači BiH će sutra biti najveća prijetnja Finskoj.

"Reprezentacija Bosne i Hercegovine nam je dobro poznata, ali i mi njima. S njima smo igrali u kvalifikacijama za EP, ali su promijenili već dvojicu trenera u tom periodu. Sada ih vodi Petev iz Bugarske koji će sutra debitovati na klupi BiH", piše ovaj trener za yle.fi i nastavlja.

"Sigurno da će ovo biti težak izazov. Oni imaju nekoliko dobrih igrača u ofanzivi, a naredno tu se izdvajaju Edin Džeko i Miralem Pjanić. Džeko ima lakših problema s povredom, dok Pjanić ne igra u Barceloni u zadnje vrijeme. Također, neće biti ni Edina Višće koji je jedan od važnijih igrača u ekipi. Treba tu izdvojiti još Radeta Krunića koji je odličan u Milanu, ali i Amera Gojaka iz Torina".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Višća definitnivno neće igrati, a Džeko je doputovao u Helsinki i sada čeka procjenu ljekara da li je spreman da igra. Očekuje se da će Petev igrati u formaciji 4-2-3-1, a drugačiji izbor bi sigurno bio iznenađenje. BiH ima nekoliko individualaca, a tu se naravno ističe Pjanić koji je glavni igrač u kreiranju akcija".

Također, mnogi su ostali iznenađeni kada su vidjeli kvote za sutrašnju utakmicu i činjenicu da između njih skoro da nema razlike. Kvote za utakmicu Finska - BiH možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice MOZZART i to OVDJE.

Top Komentari

unioni
Najbolje odigramo kad nas podcjenjuju da smo oslabljeni i slicno. Zaboravili su oni i na ostale igrace tipa Menalo, Prevljak, Demirovic i slicno..
7 2
damir83
Prevljak Krunić, Demirović, Gojak Cimirot, Pjanke Kolašinac, Saničanin, ? ? Šeha
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi