Finci dolaze u BiH iako im neće biti dozvoljen ulazak na stadion!

Poznata je brojka

Finci dolaze u BiH iako im neće biti dozvoljen ulazak na stadion!

A. Čaušević

Prvo od dva finala kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Bosna i Hercegovina igra u subotu od 15 sati na stadionu Bilino polje. 

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona je ranije odobrio da se utakmice protiv Finske i Ukrajine igraju u punom kapacitetu pa se sigurno očekuje odlična atmosfera.

Obzirom na epidemiološku situaciju odlučeno je da bude zabranjeno prisustvo gostujućim navijačima, ali Finci bez obzira na to najavljuju svoj dolazak.

Prema informacijama iz Skandinavije u BiH će doputovati oko 60 navijača Finske bez obzira što im neće biti dozvoljen ulazak na stadion.

Iako su ranije Finci nagađali da bi se meč mogao igrati na neutralnom terenu zbog aktuelne političke sitaucije u našoj zemlji, od toga neće biti ništa što je potvrdio i predsjednik FS Finske.

"U utorak smo bili u kontaktu sa takmičarskom i sigurnosnom komisijom UEFA. Za sada nema prepreka da se meč ne odigra. Pripreme za utakmicu teku prema planu", rekao je Ari Lahti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Finci su se u ponedjeljak okupili u Rimu, a u BiH će doputovati u četvrtak. U petak će od 17:30 imati službeni trening na stadionu Bilino polje prije kojeg će biti održana i press konferencija.

Utakmica BiH - Finska igra se u subotu. Našoj selekciji je potrebna pobjeda da Fince izbaci iz utrke za drugo mjesto, a u nekim kombnacijama Zmajeve bi i neriješen rezultat ostavio u igri jer bi u tom slučaju protiv Ukrajine imali meč loptu za baraž.

Top Komentari

SonPen1946
A sta je sa Sejdicek, dolazi li on!
3 0
JJRamzes
Eto kakvu evropa salje sliku o nama.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi