Ukrajina pobijedila Finsku u Helsinkiju, borba za drugo mjesto se nastavlja

Sve je još otvoreno

Ukrajina pobijedila Finsku u Helsinkiju, borba za drugo mjesto se nastavlja

Endin Čaušević

Reprezentacija Ukrajine pobijedila je večeras u gostima Finsku sa 2:1 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ukrajinci su odlično otvorili utakmicu i došli do prednosti već u četvrtoj minuti kada je sjajan pogodak sa vrha kaznenog prostora postigao Andriy Yarmolenko.

Međutim, nakon toga Finci su krenuli po izjednačenje i u 29. minuti utakmice uspjeli su da se vrate na meč.

Nakon kornera lopta u petercu uz dosta sreće pogađa Pukkija i završava u mreži gostujuće selekcije, te je to bilo 1:1 na semoforu.

Ipak, slavlje navijača Finske trajalo je svega pet minuta. Ukrajina je uspjela da ekspresno dođe do novog pogotka, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Yaremcuk koji je povisio na 2:1.

U nastavku utakmice Finci su pokušavali na sve načine da se ponovo vrate u meč, ali Ukrajinci su odlično branili svoj gol.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je Ukrajina došla do važna tri boda. Ukrajina je sada druga sa osam bodova, dok je naša selekcija treća sa šest bodova, ali i utakmicom manje u odnosu na Ukrajince.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Finska je četvrta sa pet bodova i pet odigranih mečeva baš kao i Zmajevi. Vremena za odmor nema jer BiH već u utorak gostuje u Ukrajini, dok će Finska u goste selekciji Kazahstana.

Do kraja kvalifikacija BiH i Finska imaju po tri meča, a Ukrajinci dva. Našoj selekciji potrebno je da dobije dva meča u Zenici protiv Finske i Ukrajine kako bismo bili sigurni na drugom mjestu i plasirali se u baraž.

Top Komentari

vence
Sve sto trebam u dvije utakmice ne izgubiti od Ukraine, i naravno, dobiti Finsku. Ako se Finska ne moze dobiti onda i ne trebamo ici ni u baraz
7 0
snupi
Sada sami odlucujemo o sebi. Jedna pobjeda protiv Ukrajine i pobjeda protiv Finske donosi nam drugo mjesto sa 12 bodova.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi