Fiorentina bez problema protiv Udinesea

Siguran trijumf Viola

Fiorentina bez problema protiv Udinesea

Edmir Škorić

Fiorentina je bez većih problema, rezultatom 3:0, pobijedila Udinese u susretu 24. kola Serije A.

Fiorentina je na Artemio Franchiju očekivano upisala novu pobjedu i sa 40 bodova se sada primakla ekipama koje se bore za Evropu.

Strijelac vodećeg gola za Viole bio je iskusni Borja Valero u 41. minuti, a u nastavku su domaći nogometaši s još dva gola dotukli goste iz Udina.

Prvo je u 62. minuti Valero uposlio Babacara, koji je bio precizan za 2:0, da bi sve dileme oko pobjednika riješio Bernardeschi golom iz penala 10 minuta prije kraja utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina je sada osmoplasirana s 40 bodova, dok je Udinese na 12. mjestu sa 29 bodova. Viole u narednom kolu gostuju Milanu na San Siru.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije