Mladi napadač Lecha potpisuje za Fiorentinu

Veliki talenat

Mladi napadač Lecha potpisuje za Fiorentinu

Fiorentina će u narednim danima vjerovatno predstaviti novo pojačanje.

Dres kluba iz Firence obući će Dawid Kownacki, mladi 19-godišnji Poljak koji je dogovorio sve uvjete transfera u Seriju A, što je potvrdio i njegov agent Marcin Kubacki.

Kownacki će sa Fiorentinom potpisati četverogodišnji ili petogodišnji ugovor i u klubu sa Artemio Franchija u njemu vide dobru investiciju za budućnost.

Kako navode italijanski mediji, Fiorentina će za ovog napadača platiti tri miliona eura obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno, ljudima iz Fiorentine je ovaj fudbaler zapao za oko prilikom njihovog gostovanja u Poznanu u okviru Evropske lige, kada je pružio vrlo dobru partiju.

Dawida Kownackog je prije dvije godine mogla upoznati i publika na Koševu, gdje je kao 17-godišnjak nastupao za svoj tim u duelu sa Sarajevom u 2. pretkolu Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi