Fiorentina i Napoli remizirali u sjajnoj utakmici
Foto: EPA

Podjela bodova u Firenci

Fiorentina i Napoli remizirali u sjajnoj utakmici

Jedna od dvije najzanimljivije utakmice 27. kola Serije A odigrana je večeras na stadionu Artemio Franchi u Firenci, gdje su u odličnoj utakmici Fiorentina i Napoli remizirali odigravši 1:1.

Utakmica je počela žustro. Igrao se šesti minut kada je Alonso na asistenciju Valera pogodio za vodstvo Fiorentine od 1:0. Radost domaćih trajala je samo jednu minutu, a onda je Higuain iskoristio grešku strijelca gola za Fiorentinu i pogodio za poravnanje.

Rijetki su nakon toga mogli i pomisliti da će to biti i konačan rezultat utakmice i pravo je čudo što nismo vidjeli više pogodaka. Fiorentina je do kraja poluvremena bila mnogo bolji tim i zaslužila je vodstvo, ali je čak dva puta pogodila prečku i to preko Kalinića u 32. i Tella u 39. minuti. 

Drugo poluvrijeme pripalo je Napoliju, koji je u 58. minuti propustio dvije idealne prilike za pogodak. Golman Fiorentine Ciprian Tatarusanu prvo je sjajnom odbranom zaustavio udarac Callejona, da bi u nastavku akcije bravurozno 'skinuo' čist zicer i Higuainu. Najbolji strijelac Napolija je u 86. minuti još jednom savladao golmana domaćih, ali je njegov pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Fantastičnu priliku za Napoli propustio je u sudijskoj nadoknadi Lorenzo Insigne. Sjajni fudbaler Napolija uputio je snažan udarac, ali se još jednom istakao Tatarusanu, koji je novom intervencijom spasio svoju ekipu.

Ostalo je do kraja 1:1 i teško je reći koja ekipa može biti zadovoljnija. Na kraju se može zaključiti da ovaj rezultat najviše ide na ruku Juventusu, ali i Romi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 27. kolo:

Fiorentina - Napoli 1:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi