Nestvaran autogol u 92. minuti za pobjedu Juventusa u paklu Firence
Foto - EPA

Više od 40.000 navijača otišlo razočarano

Nestvaran autogol u 92. minuti za pobjedu Juventusa u paklu Firence

Midhat Šljivak

Juventus je u prvom polufinalnom duelu italijanskog Kupa savladao kao gost Fiorentinu rezultatom 1:0.

Spektakularna atmosfera pred 40.000 navijača dočekala je oslabljenog torinskog velikana na Artemio Franchiju u Firenci, a na kraju je meč riješen u 92. minuti nestvarnim autogolom Venutija.

Fiorentina je od prve minute napala Juventus. Viole su dominirale u prvom poluvremenu, ali golova nije bilo nakon 45 minuta igre.

Najveću šansu u prvom dijelu imao je Bonaventura. Golman Juventusa Perin mu je servirao loptu, a ovaj promašuje prazan gol.

Još jednu dobru šansu imao je Jonathan Ikone čiji je udarac otišao tik pored gola i na odmor se odlazi bez goolova (0:0).

U drugom poluvremenu Ikone je najveća opasnost. U 48. minuti ovaj fudbaler pogađa stativu, a zatim je još jednom dobro iskušao Perina.

Oglasi

Juventus prvu priliku na utakmici ima preko Vlahovića čiji udarac nije bio precizan. Srbijanski napadač bio je pod žestokim udarom navijača svog bivšeg kluba i nije mu bilo lako igrati.

Torinski tim se malo probudio u nastavku meča. Imali su i oni pokušaja, a u 78. minuti Cuadrado je u dobroj šansi, ali ne zabija gol.

U drugoj minuti nadoknade Juventus dolazi do pobjede. Nesretni Venuti je zatresao vlastitu mrežu i donosi pobjedu Staroj dami za konačnih 1:0.

Podsjetimo,  drugo polufinale između Milana i Intera završeno je bez pogodaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Coppa Italia:

Fiorentina - Juventus 0:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
meni je ovo nekako klasični juve hoce jos na kraju duplu krunu uzet jbt hahahaha
8 1
MirzACM
E svasta, ljudi imali preko 20 šuteva i izgubili autogolom u 90+
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti