Totalna dominacija i lagana pobjeda Milana u povratničkoj utakmici Zlatana Ibrahimovića

Oporavio se od povrede

Totalna dominacija i lagana pobjeda Milana u povratničkoj utakmici Zlatana Ibrahimovića

E. Oštraković

Derbi utakmicu 24. kola Serie A odigrali su Milan I Atalanta, a pobjedu od 2:0 ostvarila je domaća ekipa.

Teško je prije početka utakmice bilo prognozirati favorita, a utakmica je na kraju otišla na Milana.

Igrala se 25. minuta utakmice kada je Hernandez sjajno šutirao, a loše je reagovao golman Atalante, te je postigao autogol.

U prvom poluvremenu Milan je imao još nekoliko prilika, ali nije bilo golova. Sa druge strane Atalanta nije imala niti jedan jedini udarac prema golu domaće ekipe.

Drugo poluvrijeme također je bilo u znaku Milana, dok gostujuća ekipa niti u drugom dijelu utakmice nije uputila udarac u okvir gola.

Utakmicu je u 87. minuti riješio Messias nakon asistencije Leaa. Do kraja utakmice nije bilo ni prilik, a ni golova.

Oglasi

Jasno je da je Atalanta na ovoj utakmici bila veoma loša, te da nisu imali šta tražiti i mogu biti sretni što nisu upisali veći poraz.

Vrijedi dodati i to da se nakon duge pauze večeras na teren vratio i Zlatan Ibrahimović koji je odigrao posljednjih petnaest minuta.

Milan je nakon ovog kola došao na treće mjesto na tabeli sa 47 osvojenih bodova koliko ima i drugoplasirani Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma se nalazi jedno mjesto iza Milana, sa tri boda manje, ali i sa utakmicom manje.

Sa druge strane Atalanta je sada šesta na tabeli sa 41 osvojenim bodom, ali je sigurno da će se do kraja boriti za nastup u Ligi prvaka u narednoj sezoni.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi