Fiorentina najboljem igraču nudi mega ugovor samo da ga zadrži

Hoće li Chiesa pristati?

Fiorentina najboljem igraču nudi mega ugovor samo da ga zadrži

Najbolji igrač Fiorentine već neko vrijeme je mladi (22) Federico Chiesa. 

Za njega se interesuju brojni velikani, a ponajviše Juventus koji je prošlog ljeta želio da ga dovede. Ipak, klub iz Firence je odolio, a da ga namjerava zadržati i nakon ove sezone pokazuje mega ugovor koji je u pripremi.

Kako prenosi La Repubblica, Chiesa će od Fiorentine dobiti ugovor koji bi važio do kraja sezone 2023/24, a na godišnjem nivou bi zarađivao četiri miliona eura čime bi postao jedan od najplaćenijih igrača u ligi.

To je definitivno još jedan dokaz da klub iz Firence neće štedjeti kako bi zadržao svog krilnog igrača. Prvi put su ozbiljnost pokazali prošlog ljeta kada su odbili ponudu Stare dame od 70 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače sastanak povodom produžetka saradnje bit će održan između predsjednika Fiorentine Rocca Commisa i Chiesinog oca Enrica sredinom marta. Vjeruje se kako će Chiesa na kraju staviti potpis na novi ugovor.

Chiesa je ove sezone postigao sedam golova uz pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi