Fiorentina osramotila Romu, Edin Džeko zbog psovanja sudiji dobio direktan crveni karton

Viola ide u polufinale Kupa Italije

Fiorentina osramotila Romu, Edin Džeko zbog psovanja sudiji dobio direktan crveni karton

Endin Čaušević

Fudbaleri Fiorentine večeras su pred svojim navijačima deklasirali Romu sa 7:1 u četvrtfinalu Kupa Italije.

Fiorentina je odigrala jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone, te su igrači ovog tima mrežu Olsena zatresli čak sedam puta. Sve je počelo već u sedmoj minuti kada je Chiesa iskoristio grešku Manolasa i pogodio za 1:0.

Desetak minuta kasnije domaći su udvostručili svoju prednost, a u listru strijelaca još jednom se upisao Chiesa. Međutim, Roma se u 28. minuti utakmice uspjela vratiti u meč fantastičnim golom Aleksandra Kolarova za 2:1.

No, Fiorentina je samo pet minuta kasnije ponovo zatresla mrežu Rome. Biraghi je asistirao, a ovaj put strijelac je bio Luis Muriel. Di Francesco je u drugom dijelu odmah u igru ubacio Džeku i Pellegrinija, no nije ni slutio kakvu katastrofu će doživjeti njegov tim.

Do četvrtog gola Fiorentina je došla u 66. minuti, a Olsena je ovaj put savlaao Benassi. Tada je došlo do totalnog rasula u redovima Rome. Nakon što sudija nije svirao čist faul nad Pellegrinijem ovaj igrač je dobio žuti karton zbog prigovora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sve to potom se uključio i Edin Džeko koji je zbog žestokih psovki dobio direktan crveni karton. Totalni nokaut Roma je doživjela do kraja meča jer su primili još dva gola. Prvo je na 5:1 hat-trickom povisio Chiesa, dok je konačnih 7:1 postavio Simeone koji je dao dva gola u finišu utakmice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Sta ce ga uvoditi kad vec nije starter. Mislio sam da ga cuva za Milan. Zna li itko prenose li se u italiji kartoni sa kup utakmica na prvenstvo?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi