Fiorentina porodici Davidea Astorija donirala 1.5 miliona eura

Pokazao finansijski izvještaj

Fiorentina porodici Davidea Astorija donirala 1.5 miliona eura

Kapiten Fiorentine Davide Astori preminuo je u snu prije nešto više od godinu dana - imao je tek 31 godinu.

Astori je preminuo u hotelu u Udinama, noć uoči duela Fiorentine i Udinesea, a njegova smrt je duboko potresla Firencu, ali i čitavu Italiju.

Fiorentina je objavila finansijski izvještaj za kalendarsku 2018. godinu, a u njemu se može vidjeti da je klub osnovao zakladu za njegovu porodicu i za istu donirao 1.5 miliona eura.

Četvrtog marta se navršila tačno godina dana od Astorijeve smrti, a počast mu je odana na svim utakmicama Serije A koje su se igrale za vikend, 2. i 3. marta.

Utakmice su prekidane u 13. minuti (Astori je nosio broj 13) kako bi se šutnjom, a zatim aplauzom odala počast nekadašnjem fudbaleru Fiorentine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Davide Astori je najveći trag ostavio u Cagliariju i Fiorentini. Za Cagliari je ukupno odigrao 179 utakmica, dok je za Viole do svoje prerane smrti skupio 109 nastupa u svim takmičenjima.

Za seniorsku reprezentaciju Italije je odigrao 14 utakmica, a postigao je i jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi