Fiorentina želi Borinija

Transfer veoma izvjestan

Fiorentina želi Borinija

S. Bošković

Fiorentina je zainteresirana da u svoje redove dovede napadača Liverpoola Fabija Borinija.

Nije nikakva tajna da na Anfieldu ne žele zadržati talijanskog napadača Borinija, a sada je izgleda napokon stigla ponuda koja će zadovoljiti sve tri strane.

Brendan Rodgers bi vjerovatno bio i zadovoljan posudbom ovog igrača, no ipak je u pitanju transfer koji će napuniti kasu na Anfieldu, a trenera riješiti igrača koji se nije uspio nametnuti.

Ono zbog čega Borini želi otići su nova pojačanja na poziciji napadača. Došao je Christian Benteke, Daniel Sturridge je sve bliži u oporavku, te ovaj napadač ne bi uspio da se izbori za startnu poziciju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Borini je karijeru počeo u Chelseaju, gdje mu je pomoćni trener bio sadašnji trener Rodgers. Ali se nije uspio nametnuti, te odlazi prvo na posudbu u Swansea, a onda i u Romu. U Rimu je Borini pružao zadovoljavajuće partije što su prepoznali u Liverpoolu, te ga dovode za 13 miliona funti.

Na Anfieldu Borini se je mučio o čemu svjedoče dva postignuta gola u prvoj sezoni. Nakon samo jedne sezone odlazi na posudbu u Sunderland, gdje pruža bolje partije, ali pri povratku na Anfield opet se vraća veoma blijedim predstavama na terenu. Njegova trenutačna vrijednost procjenjuje se na pet miliona funti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.