Napoli slavio u Firenci, Juventusu treba čudo za Ligu prvaka

Stara dama sve dalje od cilja

Napoli slavio u Firenci, Juventusu treba čudo za Ligu prvaka

Edmir Škorić
Teme:

Napoli je u 37. kolu italijanke Serije A, kao gost, savladao Fiorentinu s 2:0.

Napoli je današnjom pobjedom došao na treće mjesto sa 76 bodova i na pragu je plasmana u Ligu prvaka.

U posljednjem kolu Napoli dočekuje Veronu i pobjedom će osigurati igranje u najelitnijem klupskom natjecanju. Ukoliko Milan večeras pobijedi Cagliari na San Siru, osigurat će takođe Ligu prvaka jer će imati tri boda više od Stare dame i bolji međusobni omjer.

Kako je i Atalanta ranije pobijedila Genou (4:3), sve su prilike da će Juve ostati uskraćen za Ligu prvaka. Sada se u Torinu nadaju da će Milan ostati bez pobjede večeras, pa da će se ipak u zadnjem kolu rješavati sve. Rossoneri naredne nedjelje igraju u Bergamu protiv Atalante, dok Juventusa čeka gostovanje kod Bologne.

No, da se vratimo kratko i na meč u Firenci. Dobra nogometna predstava i na kraju zaslužena pobjeda gostiju iz Napulja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do 56. minute mreže su mirovale, a onda je Insigne pogodio. Nije uspio da realizuje penal, no odbijenu loptu je pospremio u mrežu Viola. Na konačnih 2:0 povisio je Zielinski u 67. minuti.

Fiorentina ima 39 bodova i ranije je osigurala ostanak u Seriji A.

Top Komentari

Mostarac1602
Ne može niko nasteliti juventusu koliko su oni losi
12 1
user1585252255
Steli se jelde juventusu.. sad se svi usutili.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi