Napoli razbio Speziju i primakao se Ligi prvaka

Serija A

Napoli razbio Speziju i primakao se Ligi prvaka

E. Škorić
Teme:

Napoli je u Speziji slavio s 4:1, te nastavlja svoju borbu za plasman u Ligu prvaka.

Nekoliko klubova u Seriji A pokušat će da se nađe u Top 4 uz Inter. Tu su Atalanta, Juventus, Milan, Napoli, Lazio...

Napoli je danas stoga morao da pobijedi, pa je odigrao na maksimalnom nivou i zasluženo došao do trijumfa protiv objektivno daleko slabijeg rivala.

Sve je bilo gotovo za 45 minuta. Zielinski je načeo mrežu domaćih u 15. minuti, a Osimhen je u 23. i 44. minuti praktično obezbijedio Napolitancima trijumf. Piccoli je u 64. minuti smanjio na 3:1, da bi rezervista Lozano u 80. postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je sa 70 bodova skočio na drugo mjesto, dok Atalanta, Juve i Milan imaju po 69, ali i po meč manje. Juventus i Milan sutra igraju derbi u Torinu, a Atalanta ima lakši zadatak jer će gostovati kod Parme.

U drugom današnjem meču 35.kola Serije A Udinese i Bologna remizirali su rezultatom 1:1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti