Turski velikan i bh. reprezentativac zovu Firmina u klub - Brazilcu ponuđen ugovor, čeka se odgovor
FOTO: EPA

Da li će prihvatiti ponudu?

Turski velikan i bh. reprezentativac zovu Firmina u klub - Brazilcu ponuđen ugovor, čeka se odgovor

Esmer Oštraković

Nakon što je početkom sezone prešao u Al Ahli, čini se da je Firminova epizoda u Saudijskoj Arabiji jako blizu kraja.

Nije se Firmino baš najbolje snašao u svom novom klubu, te je na 18 odigranih utakmica postigao samo tri gola i upisao tri asistencije.

Mediji iz Turske prenijeli su ekskluzvnu vijest da je Bešiktaš odlučio da ponudi ugovor Brazilcu.

Detalji ugovora nisu poznati, ali ono što jeste poznato jeste da je Bešiktaš Firminu ponudio ugovor na godinu i pol dana.

Oglasi

Turci su shvatili iz razgovora sa Firminovim menadžerom da igrač želi da ide iz Saudijske Arabije i žele to da iskoriste.

Osim Bešiktaša i Sheffield United želi Firmina

Sheffield će do kraja sezone biti u grčevitoj borbi za opstanak, već lagano gube korak, tako da moraju nešto pod hitno odraditi u januarskom prelaznom roku.

Sigurno da bi iskustvo Firmina dok je bio član Redsa bilo od velike pomoći timu iz grada čelika, a vidjet ćemo da li će se transfer zaista i realizovat.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navodno je Sheffield spreman ponuditi 12 miliona eura Al-Ahliju, što je dva miliona više od trenutne vrijednosti Firmina koji sa Al-Ahlijem ima ugovor do 2026. godine.

Tako bi se Firmino mogao priključiti ili Ahmedhodžiću u Sheffieldu ili Hadžiahmetoviću u Bešiktašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi