Firminu dosadila Saudijska Arabija: Na pomolu senzacionalan transfer, stiže kod bh. reprezentativca?
FOTO: EPA

Povratak u Evropu

Firminu dosadila Saudijska Arabija: Na pomolu senzacionalan transfer, stiže kod bh. reprezentativca?

Haris Zilić

Brazilski fudbaler Roberto Firmino (32) ljetos je nakon osam sezona napustio redove Liverpoola i karijeru nastavio u Saudijskoj Arabiji u redovima Al-Ahlija. Firmino je jedan od fudbalera koji u tom trenutku nije mogao odbiti unosne ponude arapskih klubova.

Međutim, nije se snašao kako je očekivao. Na 18 utakmica ove sezone u svim takmičenjima postigao je samo tri gola za Al-Ahli, upsiao je i tri asistencije.

Mediji na Ostrvu pišu kako bi Firmino u januaru mogao napustiti Saudijsku Arabiju.

Navodno je Brazilcu dosadilo u Al-Ahliju, a i na terenu ne pruža partije kakve su se očekivale, pa bi povratak u Evropu mogao biti relizovan već ove zime.

Glavni klub za dovođenje Roberta Firmina je Sheffield United što je svakako senzacionalna vijesti u ostrvskim fudbalskim krugovima.

Oglasi

Sheffield će do kraja sezone biti u grčevitoj borbi za opstanak, već lagano gube korak, tako da moraju nešto pod hitno odraditi u januarskom prelaznom roku.

Sigurno da bi iskustvo Firmina dok je bio član Redsa bilo od velike pomoći timu iz grada čelika, a vidjet ćemo da li će se transfer zaista i realizovat.

Navodno je Sheffield spreman ponuditi 12 miliona eura Al-Ahliju, što je dva miliona više od trenutne vrijednosti Firmina koji sa Al-Ahlijem ima ugovor do 2026. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako se ozvaniči pomenuti transfer to značni da bi iskusni Brazilac u Sheffieldu pravio društvu bh. reprezentativcu Anelu Ahmedhodžiću.

Ne bi Firmiu bilo prvi put da za saigrača ima bh. fudbalere jer je kao član Hoffenheima svlačionicu dijeli sa Vedadom Ibiševićem i Sejadom Salihovićem prije sada već više od deset sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi