FK Borac dva od dva: FK Sloboda nije mogao do iznenađenja u Banjaluci

Trijumf Borca

FK Borac dva od dva: FK Sloboda nije mogao do iznenađenja u Banjaluci

M. Šljivak

Borac je u 2. kolu Premijer lige BiH savladao tuzlansku Slobodu rezultatom 2:0.

Borac ofanzivno otvara utakmicu. Odmah na startu prijeti Vranješ glavom, a zatim Ćosiću prelazi lopta preko noge prilikom ubacivanja, a Golubović krajnjim naporom brani.

Ziljkić potom u 17. minuti prijeti, Golubović je siguran, da bi u nastavku akcije Sloboda imala veliku šansu. Mujagić fenomenalno šutira, Pavlović još bolje brani.

Tuzlaci su igrali otvoreno u ovom meču. Stvorili su još nekoliko opasnih situacija pred golom Pavlovića, ali falio je onaj završni udarac.

Sa druge strane ni Borac nije imao velikih prilika, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Danilović je prvi prijetio u nastavku. Golubović je vadio sjajan šut Danilovića, ali u 58. minuti golman gostiju ipak nije mogao ništa. Brzo je Danilović izveo slobodan udarac, Golubović brani udarac Ziljkića, ali lopta dolazi do Jove Lukuća koji pogađa za 1:0.

Borac je nakon gola potpuno kontrolisao igru, a sve dileme oko pobjednika domaći su otklonili u 83. minuti. Radulović ubacuje sa lijeve strane, a Adnan Mujkić pogađa vlastitu mrežu za konačnih 2:0.

Borac u narednom kolu gostuje na Grbavici protiv Željezničara.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Borac - Sloboda 2:0 (Lukić 58', Mujkić 83'ag)

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Danilović, Ćosić, Dujaković, Brtan, Lukić, Vranješ, Milojević, Ziljkić, Zakarić. Još su igrali: Vojnović, Radulović, Kajkut, Kujundžić i Jallow.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Golubović, Jusić, Beganović, Husejinović, Herić, Tomašević, Kadrić, Predragović, Mujkić, Maksimović, Mujagić. Još su igrali: Kurtalić, Ristić, Husić i Žerić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Biće ovo dobra utakmica, Željo - Borac.
9 2
TesanjskiBrnjo
Ova Sloboda je kvalitet donjeg doma Prve lige FBiH. Skupina rekreativaca.
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti