Borac odgovorio Krupi: "Žao nam je, ali ovaj stadion ne može ugostiti tri ekipe"

Banjalučani su već dali drugoj ekipi stadion na korištenje

Borac odgovorio Krupi: "Žao nam je, ali ovaj stadion ne može ugostiti tri ekipe"

E. Škorić

FK Zvijezda 09 igraće naredne sezone u Premijer ligi BiH, budući da FK Krupa, prvak Prve lige RS, nije dobila licencu i na Drugostepenoj komisiji.

Nakon svega iz Krupe su se odlučili obratiti javnosti na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, te su se požalili kako im je FK Borac otkazao mogućnost korištenja Gradskog stadiona u Banjaluci.

"Sezona 2022/23. Prije početka prvenstva iznijeli smo jasan cilj da nam je plan osvajanje prvog mjesta, plasman u Premijer ligu BiH. Opet smo bili predmet rušenja, a kada određeni krugovi u tome nisu uspjeli na takmičarskom polju, onda su, putem medija, počeli da pripremaju platformu oduzimanja licence. Jako je važno da se zna zašto nismo dobili licencu! Uspjeli smo da riješimo sve složene preduslove za dobijanje licence, osim jednog. Mimo Propozicija i Pravilnika, u petak, 2. juna, dobili smo uputu FS BiH da klub treba da ima alternativni teren sa reflektorskom rasvjetom od osamsto luksa, što ima jedino Gradski stadion u Banjaluci. Ta uputa nije poslana, u ranijim sezonama, ni Leotaru, ni Rudar Prijedoru, jer se podrazumijevalo da taj teren imaš u svom području, kao što ga je imala Sloga iz Doboja prošle sezone. Taj papir koji je trebalo da potpiše FK Borac nismo dobili i iz svega se jasno vidi da se FK Krupa mora zaustaviti. Iz toga proizilazi da je svako buduće takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske besmisleno, jer biti šampion tog takmičenja i prvenstva ne znači ništa", poručili su iz četverostrukog RS prvaka.

Krupa će tako i u sezoni 2023/24 igrati u Prvoj ligi RS, a Zvijezda 09 pridružila se premijerligaškoj karavani.

Sada je iz FK Borac stigao odgovor Krupi, te je objašnjeno da su Gradski stadion u novoj sezoni već dali na korištenje jednom klubu.

Oglasi

"Žao nam je što FK Krupa nije uspjela dobiti licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH, ali ovom prilikom želimo pogledati optužbe koje su iznesene na račun našeg kluba.

FK Borac zajedno sa FS BiH finansirao je postavljanje nove hibridne podloge na Gradskom stadionu u Banjaluci, a sve sa ciljem podizanja kvaliteta infrastrukture, te da našim igračima, ali i navijačima omogući što bolje uslove za odigrane utakmice naš stadion.

Hibridna podloga koja je postavljena zahtijeva i stroga pravila održavanja, pa naši fudbaleri teren Gradskog stadiona u Banjaluci koriste samo za odigravanje utakmica, a na njemu treniraju jednom sedmično.

FK Borac je nedavno potpisao ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji sa FK BSK, koji će ove sezone nastupati u Prvoj ligi Republike Sprske, kojom planira početak rekonstrukcije svog terena.

Prema potpisanoj saradnji, fudbaleri BSK-a će svoje utakmice igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci tokom izvođenja radova na zamjeni travnate površine na stadionu FK BSK i izgradnji prateće infrastrukture.

Oglasi

S tim u vezi, nismo mogli pristati na zahtjev FK Krupa da se odobri korištenje Gradskog stadiona u Banjaluci, a protiv kluba sa kojim smo potpisali zvanični ugovor o saradnji.

Vjerujemo da Gradski stadion u Banjaluci ne može ugostiti tri kluba tokom takmičarske sezone, te da bi previše odigranih utakmica u kratkom vremenskom periodu naškodilo planiranom održavanju terena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedini motiv FK Borac je da zaštiti svoju infrastrukturu i investiciju što je veliki zalog za dalji razvoj našeg kluba i ne želimo da se bavimo bilo kojim drugim insinuacijama vezanim za ovu priču, niti da se bavimo optužbama za koje smo direktni krivci ono što FK Krupa nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi BiH

FK Krupa želimo puno sreće u daljem radu", stoji u saopštenju Banjalučana koje je potpisao predsjednik Borca Milan Tegeltija.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Lopovi!
1 1
MisterX
Zar je gradski stadio vlasnistvo FK Borac?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi