Skandiralo se ratnom zločincu, službena lica se pravila luda, sada im prijeti ozbiljna kazna

Pokrenut postupak

Skandiralo se ratnom zločincu, službena lica se pravila luda, sada im prijeti ozbiljna kazna

A. Čaušević

Službena lica sa utakmice 4. kola Premijer lige između Borca i Igmana se suočavaju sa ozbiljnom kaznom.

Susret igran u Novom Gradu/Bosanskom Novom je okončan sa minimalnom pobjedom Banjalučana nakon što je Benjamin Tatar zabio gol u sudijskoj nadoknadi.

Ipak, ovaj susret obilježila su nedolična skandiranja i parole navijača Borca zbog čega će ovaj klub biti i kažnjen.

Popularni Lešinari su skandirali osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću dok je i izvišena parola sa porukom "Rastu neki novi Srbi kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja."

Prema pravilima delegat i sudije su trebale prekinuti meč kako bi se zaustavilo nedolično ponašanje i navijanje, ali to se nije desilo.

Delegat utakmice bio je Goran Mikanović iz Prijedora, glavni arbitar Miloš Gigović iz Gradiške, dok su mu asistirali Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo), Amir Kadić(Ilidža), te Admir Šehović iz Sarajeva kao četvrti sudija.

Oglasi

Predsjednik Disciplinske komisije Nermin Kljajić je za SportSport.ba potvrdio da je pokrenuti postupak protiv službenih lica.

"Pokrenut je postupak protiv službenih lica jer nisu ispoštovali korake oko postupanja na samoj utakmici. Kako bi se takve pojave spriječile, službena lica moraju povući ekipu sa terena i da se ispoštuju propozicije takmičenja", kazao nam je Kljajić.

Kljajić je dodao kako će cilj u budućnosti biti da u slučaju isticanja transparenata političkog sadržaja automatski slijedi prekid utakmice.

Prema upustvima sudija je dužan da prekine meč pa da se putem razglasa obavijeste navijači da prestanu sa neprikladnim navijanjem, a ukoliko se navijanje nastavi onda slijedi povlačenje ekipa sa terena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrlo je izvjesno da će službena lica meča Borac - Igman biti kažnjena, a preostaje da se vidi o kakvoj vrsti kazne, odnosno suspenzije će se radii.

Inače, Borac je zbog ponašanja svojih navijača u meču protiv Igmana kažnjen novčano i to sa iznosom od 3.000 KM.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Ubite se svi redom u Savezu!I još vam GIGOVIĆ stavljen na listu međunarodnog sudije..
19 1
veliki73
GIGOVIC JE UBICA BH FUDBALA POGINO DABOGDA TO TI ŽELI ŽELJOVAC
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti