Historijski transfer iz crnogorske lige: Budućnost uzela milione eura za čudesnog tinejdžera
Foto - FK Budućnost Podgorica

Vasilije Adžić prelazi u Juventus

Historijski transfer iz crnogorske lige: Budućnost uzela milione eura za čudesnog tinejdžera

M. Šljivak

FK Budućnost iz Podgorice dogovorila je veliki transfer. 17-godišnji fudbaler Vasilije Adžić prelazi u torinski Juventus za cifru od pet i po miliona eura. To je najveći transfer u historiji crnogorske lige.

Vasilije Adžić (17) od januara postaje fudbaler torinskog Juventusa. Talentovani veznjak naredne sedmice stiže u Italiju gdje će zvanično potpisati četverogodišnji ugovor s najvećim klubom iz ove zemlje.

Budućnost iz Podgorice zaradit će ogroman novac od transfera. Njima će ovaj 17-godišnjak donijeti pet i po miliona eura, bit će tu određenih bonusa, a imat će i 20 posto od naredne prodaje.

Adžić će se po potpisu ugovora vratiti u Podgoricu, gdje će okončati sezonu na posudbi u ekipi Budućnosti i to je svakako još jedna pozitivna stvar za crnogorski klub.

Prodaja Adžića je apsolutni rekord za crnogorski fudbal. O ovakvim ciframa kao jedna od najlošijih liga Evrope mogli su samo maštati.

Oglasi

"Vasilije Adžić je najbolja stvar koja se desila crnogorskom fudbalu u proteklih 15 godina. Najbolja još od Stevana Jovetića", rekao je sportski direktor Budućnosti Andrija Delibašić.

Adžić se smatra jednim od najvećih talenata Evrope u svom uzrastu i ostaje nam da vidimo hoće li crnogorski tinejdžer napraviti veliku karijeru.

17-godišnjak je ove sezone u dresu Budućnosti odigrao ukupno 23 utakmice i ima učinak od šest pogodaka i dvije asistencije.

On je naravno nastupao za sve omladinske selekcije Crne Gore. Uskoro se očekuje i debi u A timu, gdje mu je po kvalitetu vjerovatno i mjesto.

Juventus je odradio sjajan posao angažmanom ovog fudbalera. Nemaju šta u Torinu izgubiti, a mogu dobiti zaista dosta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba istaći da je najveći transfer iz crnogorske lige napravljen u januaru ove godine kada je Budućnost za milion eura prodala Viktora Đukanovića u švedski Hammarby.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Cak su i crnogorci priznatiji od nasih klubova, svih osim Sarajeva
2 1
Kyle8812
Svi oni koji komentiraju na ovu objavu nešto u vezi BH Lige nemaju pojma o čemu pričaju,prije svega momak je krilo/napadač to se placa uvijek 2-3x vise od veznog igraca.Drugo timovi u CG spajaju kraj sa krajem i zbog toga je dobio priliku da igra u Buducnosti plus ako je vanserijski talent eto vam 5mil.Ovi strucnjaci koji pisu o kvalitetu mogu samo da se sagnu jer CG jos nije imala ekipu u grupnoj fazon KL a mozda ni iduce godine nece imati,mimo ovog momka niko nije otisao dalje od Bosne i Hercegovine.Tako da tise malo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi