Cijeli region bruji o penalu iz Beograda: Niko na stadionu nije vjerovao kakav gol je dao Kanga

Golman odbranio udarac, ali...

Cijeli region bruji o penalu iz Beograda: Niko na stadionu nije vjerovao kakav gol je dao Kanga

Endin Čaušević

Crvena zvezda sinoć je pred svojim navijačima u meču 14. kola Superlige uspjela da pobijedi Radnik iz Surdulice sa 3:1, a detalj o kojem svi pričaju desio se u 90. minuti kada je Guelor Kanga zabio komičan pogodak s bijele tačke.

Zvezda je opravdala ulogu favorita i uspjela je da dođe do nova tri boda iako je Radnik pružio solidan otpor sinoć na stadionu Rajko Mitić.

Domaći su do prednosti uspjeli doći u 19. minuti kada je pogodak za 1:0 postigao Mijatović nakon asistencije Ivanića. Do drugog gola Zvezda je stigla u 54. minuti, a mrežu Radnika zatresao je Spanić.

No, Radnik je uspio koliko-toliko da se vrati u meč kada je Tomašević smanjio na 2:1 20-tak minuta prije kraja, ali gosti iz Surdulice na kraju nisu mogli do remija.

Sve je riješeno bilo u 90. minuti kada je sudija svirao penal s bijele tačke, a niko ni slutio nije da će upravo taj gol biti glavna tema širom regiona.

Oglasi

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Kanga čiji udarac je odbranio Ranđelović, ali se lopta čudno odbila od teren i na čuđenje svih na kraju je završila u mreži Radnika.

Tako komičan gol s bijele tačke u fudbalu se dugo nije vidio, a o situaciji iz Beograda priča cijeli region.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nevjerovatan gol Kante iz penala POGLEDAJTE OVDJE.

Zvezda je trenutno drugoplasirana na tabeli sa 31 osvojenim bodom i ima tri boda manje od Partizana koji sutra igra na gostovanju kod Novog Pazara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi