Zvezda neslavno završila očajno izdanje u Ligi prvaka, Guardioline rezerve slavile u Beogradu!

Stvari u ovoj grupi su riješene

Zvezda neslavno završila očajno izdanje u Ligi prvaka, Guardioline rezerve slavile u Beogradu!

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u Beogradu pobijedili Crvenu zvezdu sa 3:2 u meču posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka.

Pep Guardiola večeras je odlučio da odmori većinu prvotimaca jer je Manchester City već ranije osigurao prvo mjesto u grupi, no to nije previše poremetilo njegov tim koji je uspio da osvoji tri boda u Beogradu.

Španac je šansu dao većinom igračima koji igraju za juniorski i rezervni tim Građana, te su bili itekako motivisani da se dokažu.

Da Zvezdu ne čeka baš bajna noć vidjelo se već u 19. minuti meča kada su gosti poveli sa 1:0. Nunes je bio asistent, a gol za goste zabio je Micah Hamilton koji je debitovao za prvi tim Cityja na najbolji mogući način.

Zvezda je pokušavala na kontre da zaprijeti Građanima u prvom dijelu, ali to im nije išlo baš kako su očekivali.

Oglasi

U drugom dijelu domaći su igrali otvorenije i na startu drugog dijela zaprijetili par puta, ali golova nije bilo.

Novi udarac prvak Srbije doživio je u 62. minuti jer je Manchester City poveo sa 2:0. U centru pažnje našao se mladi Oscar Bobb koji je primio loptu na 40 metara od gola Zvezde, napravio je slalom kroz obranu i sjajno pogodio mrežu domaćih.

Međutim, ovaj gol kao da je probudio domaće koji su krenuli svim silama naprijed. desetak minuta kasnije Mijailović pogađa stativu, no već u 76. minuti Zvezda je smanjila na 1:2.

Bukari odlično upošljava Hwanga koji izlazi sam na golmana Cityja i šalje loptu u mrežu za veliko slavlje navijača Zvezde na Marakani.

Oglasi

Zvezda je krenula po izjednačenje što je Cityju ostavilo dosta prostora za kontre. Jednu takvu iskoristio je Hamilton u 86. minuti jer je izborio penal za goste kada ga je Djiga oborio u kaznenom prostoru.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Kalvin Philipps koji je pogodio za 3:1. No, to nije bio konačan rezultat jer je Zvezda u sudijskoj nadoknadi uspjela da smanji na 2:3, a gol za domaće ovaj put zabio je Katai. Ipak, rezultat se više nije mijenjao, te je City na kraju osvojio tri boda u Beogradu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču ove grupa igrali su Leipzig i Young Boys, a njemački klub slavio je sa 2:1 i potvrdio drugo mjesto u grupi i odlazak u nokaut fazu Lige prvaka.

Young Boys kao treći ide u nokaut fazu Evropske lige dok se Zvezda sa samo jednim bodom oprostila od Lige prvaka, ali i Evrope za ovu sezonu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
Zalibo me racku za poturice, samo naprijed P A R T I Z A N E
0 0
Zax
Zvezda ove godine kvalitetnije odigrala u ls nego zadnjih godina.Nazalost se bas ispromasivala protiv svih.Bravo komsije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi