Da li će biti odgođen meč Goražda i Čapljine?

Na potezu je Takmičarska komisija

Da li će biti odgođen meč Goražda i Čapljine?

S. Mlaćo
Sutra se igraju susreti 22. kola Prve lige FBiH, a između ostalih u Goraždu će snage odmjeriti Goražde i Čapljina.

Ipak, gosti su se našli u problemima. Veći broj nogometaša pozitivan je na koronavirus, tačnije 70 posto prvog tima, te neće moći putovati na meč, a Čapljinci su danas trebali krenuti put Goražda.

Nisu, a zatim su Savezu dostavili važeću dokumentaciju, odnosno dokaze nadležnih, kao i domaćinu FK Goražde.

Iz Goražda su odlučili da izađu u susretu timu iz Čapljine, što je za svaku pohvalu,  no sada je sve na Takmičarskoj komisiji NS FBiH.

Odluke još uvijek nema, a morat će biti donesena što skorije.

Prema propozocijama takmičenja Prve lige FBiH igrač zaražen koron kvalifikuje se kao povrijeđen, te na utakmicu putuju svi ostali nogometaši koji su prijavljeni za sezonu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ipak, član 10.05. kaže da u izuzetnim prilikama Komisija za takmičenje NS FBiH u cilju regularnosti takmičenja i zaštite nogometaša, može u roku kraćem od tri dana donijeti odluku o promjeni termina utakmica.

Prema ranije planiranom, meč Goražda i Čapljine bi se trebao igrati sutra sa početkom u 16:30 sati. Odluka se čeka.

Top Komentari

Brazuka
Savez mafija koga briga za zdravlje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi