FK Goražde otpustio trenera: Problemi sa licencom, kazne...
(Foto: FK Goražde) Iskusni bh. stručnjak Nihad Nalbantić (skroz desno) je u nekoliko navrata vodio ekipu Goražda.

Nihad Nalbantić više nije trener federalnog prvoligaša

FK Goražde otpustio trenera: Problemi sa licencom, kazne...

FK Goražde je opet nanizao nekoliko loših rezultata u Prvoj ligi FBiH, a danas je ostao i bez šefa struke.

Naime, dosadašnjem treneru Goražda Nihadu Nalbantiću je uručen otkaz, kako iz kluba poručuju, zbog problema sa licencom i kazni koje zbog istih pristižu na adresu FK Goražde.

Nakon otkaza iskusnom stručnjaku, klub se oglasio zvaničnim saopštenjem.

Saopštenje za javnost FK Goražde prenosimo u cjelosti:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Povodom smjene šefa stručnog štaba FK Gorazde gospodina Nihada Nalbantića imamo potrebu dati saopstenje za javnost. Pred sami pocetak prvenstva, mozda na nekih 7 dana, dolazi saznanje da 1. ligu federacije BiH može voditi trener samo sa profi licencom. Tada smo imali veliki problem jer gosp. Nihad Nalbantić sa svojom licencom ne može voditi Prvu ligu. Iako je dosadašnji šef stručnog štaba odradio pripremni period sa ekipom željeli smo da nađemo rješenje tako što smo predočili Nihadu da u određenom roku nađe čovjeka sa odgovarajućom profi licencom jer gospodin Nihad Nalbantic nema profi licencu, ima A licencu i kao takav u ovoj ligi se vodi kao pomoćni trener. Iako je uprava dala rok da se nađe trener sa profi licencom Nihad ga nije uspio u tom roku naći tako da su kazne već počele pristizati, stigle su čak za 4 utakmice. Poslije je došao trener sa profi licencom tako da mimo plate dogovorene sa Nihadom morali smo dodatno da plaćamo trenera sa profi licencom. Isti taj trener se ubrzo razbolio, nije mogao dolaziti na utakmice, a federalni savez je pisao svaku utakmicu kaznu 500 KM. Tako da je nama do neki dan pristiglo oko 4000 KM kazni koje klub treba da izmiri. Onda je uprava bila prinuđena da nađe novog trenera sa profi licencom u čemu i uspijeva, ali i taj trener mimo Nihadove plate mora da se plaća. Kada je došlo da se moraju kazne platiti ozbiljno se razmišljalo kako dalje s obzirom na uloženi trud. Prva 4 kola KF Gorazde nije imalo niti jedan bod, a uprava je imala strpljenje i pored svih gore navedenih problema. Poslije toga dolazi do niza pobjeda gdje relativno Goražde izlazi na sredinu tabele, da bi u zadnja 2 kola na domaćem terenu FK Gorazde odigralo relativno loše, izgubilo dragocjene bodove, od planiranih 6 osvojilo samo 2. Kad se sve uzelo u obzir problemi oko trenera, licenci, dovođenje novih trenera sa pro licencom, cijelih troškova i kazni na kraju koje moramo platiti, zbog relativno loše finansijske situacije, uprava je odlučila da se zahvali gospodinu Nihadu Nalbantiću na dosadašnjoj saradnji i poželi mu sreću i puno uspjeha u daljem životu."

Top Komentari

Semso Od Bosne
Jedino jadnije od ovog podmuklog cina otpustanja trenera je ovo saopstenje. Nije ni cudo da se F.K.Gorazde nalazi u ovakvoj situaciji kad se vidi kako pisu saopstenja.Stvarno moras biti kreten da ovako nesto napises.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi