Jedinstvo na krilima Galina i Samardžića savladalo Goražde, minimalac Slavena
U sklopu 10. kola Prve lige FBiH danas je odigrano sedam utakmica, a pobjede su, između ostalog, upisali Jedinstvo, Slaven, Velež, Bratstvo... (Foto: S. Balić)

Prva liga FBiH, 10. kolo:

Jedinstvo na krilima Galina i Samardžića savladalo Goražde, minimalac Slavena

Nogometaši Jedinstva u sklopu 10. kola Prve lige FBiH savladali su na domaćem terenu Goražde sa 2:1.

Bišćani su u utakmicu ušli pod imperativom pobjede kako bi se vratili u igru za gornji dio tabele, a posve zasluženo na kraju su slavili protiv Goražda, jer je crveno-bijeli sastav igrao posve motivirano, poletno i atraktivno.

Od samog starta nogometaši Jedinstva su krenuli agresivno prema golu Goražda, što im se isplatilo već u drugoj minuti, kada je za vodstvo crveno-bijelih mrežu gostiju pogodio napadač Miloš Galin.

U 15. minuti Jedinstvo je došlo do novog pogotka, ovoga puta iz jedanaesterca, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Sinan Samardžić. Na isti način Jedinstvo je u 32. minuti moglo postići i treći pogodak i potpuno riješiti pitanje pobjednika, međutim Damir Rovčanin nije bio precizan s bijele tačke, a pri vodstvu od 2:0 se ujedno i otišlo na odmor.

U nastavku utakmice Jedinstvo je čuvalo stečenu prednost, nekoliko puta je bilo i u prilici i da dodatno povisi prednost, ali onda je u 86. minuti stigla kazna u vidu pogotka. Nakon novog jedanaesterca, ukupno trećeg na utakmici, na 2:1 je smanjio Igor Mirković i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat Pod borićima.

Pobjedu je također upisao i Slaven. Tim iz Živinica je na domaćem terenu savladao Vitez s minimalnih 1:0, a strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Eldin Trumić.

Prva liga FBiH, 10. kolo:

Jedinstvo - Goražde 2:1

NK Jedinstvo: Petrovski, Antić, Velić, Nuspahić, Rovčanin, Samaradžić, Alić, Galin, Pendek, Radosavljević, Tahirović.

FK Goražde: Radović, Gluhačević, Hukara, Dučić, Rovčanin, Ferhatović, Šehić, Blagojević, Danilović, Dizdarić, Mirković.

Slaven - Vitez 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Slaven: Selimović, Todorović, Majdančić, Trumić, Salihović H., Islamović, Šemić, Mešinović, Salihović M., Gogić, Mujagić.

NK Vitez: Kragić, Bošnjak, Ćatić, Sarvan, Šivšić, Bašović, Salihagić, Vujica, Bešić, Fazlić, Petrović.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti