Hošić i Goražde uvezali četiri pobjede u nizu: Igramo otvoreno i za gol više!

Sigurno plove ka gornjem dijelu tabele

Hošić i Goražde uvezali četiri pobjede u nizu: Igramo otvoreno i za gol više! · Intervju

S. Mlaćo

Nogometaši Goražda upisali su četiri pobjede u nizu i tako došli na šesto mjesto na tablici Prve lige FBiH.

Padali su redom Posušje, Vis Simm Bau, GOŠK i Orašje, te u ovom klubu itekako mogu biti zadovoljni.

Sjajan posao radi Dženan Hošić, ambiciozni stručnjak koji je potvrdio da je svijetla tenerska budućnost naše zemlje. Hošić je stigao u turbulentnoj situaciji, ali je preporodio ekipu, posložio kockice i rukopis je vidljiv.

"Doći u ekipu, ne obaviti pripreme i ući u sistem rada trenera koji je tu bio tu tri godine, te mijenjati sve kompletno, je jako teško. Na početku je to bilo laganije, pa dolazi nesretna utakmica u Čapljini, onda i nesretan poraz kući, no ekipa se brzo stabilizovala. Posljednja četiri kola smo pokazali da smo ekipa koja se zna taktički dobro postaviti, što je pokazala i utakmica u Kupu protiv Željezničara koju smo dobro odigrali", priča Hošić za SportSport.ba.

Posebno vrijedi izdvojiti gostujuće pobjede nad NK Vis Simm Bau i NK GOŠK.

"U ovoj ligi otići u goste te postići dva gola ekipi kao što je Simm Bau nije slučajno. Znači da smo igrali otvoreno, znalački. Neko će reći da smo igrali na kontre, da, ali se nismo branili. U Gabeli smo imali tri sto posto prilike, promašili jedanaesterac, ali ipak slavili. Mi igramo otvoren fudbal i za gol više".

O ljudima u klubu ima samo riječi hvale.

"Došao sam iznenada u klub, ali zaista imamo samo riječi hvale, od ekonoma do pomoćnih  trenera. Mnogo mi pomaže moj pomoćnik Muhamed Zejnilhodžić koji mi je uvijek pri ruci, a i on završava licence i želi da napreduje. Treba istaći i predsjednika Senada Islama koji je uvijek tu, a igračima ne kasni nijedna plata, sve je na vrijeme".

Do kraja polusezone ostala su još dva kola.

"Kada sam dolazio, predsjednik mi nije postavio nikakve ciljeve. Cilj kluba je bio da su pri vrhu, da su stabilni. Ja sam rekao da ova ekipa ima potencijal, nema to veze sada sa rezultatima. Svlačionica je dobra, zdrava, te mislim da se ova ekipa uz tri-četiri pojačanja na zimu može zadržati u vrhu".

Trenutno se ističe Kerim Tatar, brat prvotimca Sarajeva i prvog strijelaca Premijer lige Benjamina Tatara.

"Tatar je dugo tu u klubu, sada je bljesnuo. Postigao je sedam golova u ligi, dva u Kupu, ali ne treba zanemariti ekipu. Moram istaći i Đokovića koji je jako dobar vezni igrač. Vjerujte da je igrač za Premijer lige. Svi ti momci daju maksimum, ne želim nikoga izostaviti, a kada ekipa dobro funkcioniše, uvijek neko iskoči".

Prva liga FBiH je veoma izjednačena ove sezone.

"Ovo je liga u kojoj svako svakoga može pobijediti. Jedinstvo je npr. bilo u vrhu, sada su uvezali tri slabije utakmice i došli na sredinu tabelu. Po meni, trenutno se izdvaja ekipa Posušja koji je ekipa za respekt, od kluba do uslova i svega ostalog. S obzirom da sam tener koji radi analize, Posušje po mom mišljenju najviše djeluje kao ekipa. Kao ekipa djeluju strašno dobro, trener ima premijerligaško iskustvo, imaju spoj mladosti i iskustva, te ta ekipa ima kostur".

Priznaje da prati i Premijer ligu, igrao je u Kupu protiv Slobode i Željezničara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Čovjek kao trener mora da prati sve. Nikada ne znaš gdje će put odnijeti. Sloboda protiv nas nije igrala u punom sastavu, ali opet ne treba zanemariti našu pobjedu. Ipak, to su premijerligaški igrači. Protiv Željezničara smo odigrali dobro, te smo 60-65 minuta odigrali jako dobro, što je u izjavi nakon utakmice potvrdio i trener Željezničara Amar Osim", dodao je Dženan Hošić na kraju razgovora za SportSport.ba.

U posljednja dva kola prvog dijela sezone Goražde igra protiv Jedinstva te Zvijezde Gradačac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi