Igrat će doigravanje za Prvu ligu FBiH,  a sada su doveli trenera koji je radio i u Premijer ligi

Nastavak sezone donio im je veliku krizu rezultata

Igrat će doigravanje za Prvu ligu FBiH, a sada su doveli trenera koji je radio i u Premijer ligi

S. Mlaćo
FK Gornji Rahić, član Druge lige Sjever, igrat će doigravanje za Prvu ligu FBiH.

To je već odavno poznato, jer je ovaj klub jedini koji se prijavio za licenciranje i na kraju dobio licencu, iako se trenutno nalazi na osmom mjestu.

Za FK Seona, prvakom lige, Rahići zaostaju čak 17 bodova, ali takva su veoma 'čudna' pravila NS FBiH.

FK Gornji Rahić bio je u borbi za prvo mjesto, no došlo je do velike krize rezultata, a na kraju je uslijedio i rastanak sa trenerom Zoranom Brkovićem.

Njega je naslijedio iskusni Mensur Dedić, što je jučer i zvaično potvrđeno. Dedić je posljednji angažman imao u FK Radnički Lukavac, fenjerašu Prve lige FBiH.

“Četrdesetdevetogodišnji Mensur Dedić novi je šef stručnog štaba FK G. Rahića.

Oglasi

Mensur Dedić je rođen 14. novembra 1974. godine u Tuzli. Svoju trenersku karijeru počeo je u Tuzla City, s kojom je u sezoni 2017/2018 ostvario promociju u Premijer ligu BiH. Također, u sezonu 2020/2021 uveo je i juniorsku selekciju Tuzla City u Premijer ligu BiH.

Riječ je o stručnjaku koji je cijelu trenersku karijeru proveo u Tuzla Cityju, gdje je sticao iskustvo kao pomoćnik brojnih trenera poput Nermina Bašića, Milenka Bošnjakovića, Darka Vojvodića, Ratka Ninkovića, Slobodana Starčeviča, Husrefa Musemića i Dragana Jovića.

Dedić je vlasnik UEFA Pro licence, a svoj prvi trening s ekipom obavio je jučer“, stoji u objavi FK Gornji Rahić.

Pravo nastupa u doigravanju za Prvu ligu FBiH imaju FK Gornji Rahić i FK Klis, dok će se o sudbini NK Iskra i NK Čelik odlučivati u ponedjeljak na sjednici Drugostepene komisije za licenciranje.

U Prvu ligu FBiH idu dva kluba, pa će biti veoma zanimljivo.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Tokom sedmice će biti obavljeno i žrijebanje parova, ukoliko naravno licencu dobije više od dva kluba.

Do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH preostala su dva kola, kao i u Drugoj ligi Sjever.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi