Agonija ruskih nogometaša: Plata više nema, a na sljedeće gostovanje putovat će skoro 30 sati

Sankcije učinile svoje

Agonija ruskih nogometaša: Plata više nema, a na sljedeće gostovanje putovat će skoro 30 sati

Edmir Škorić

Nogometni klub Krasnodar zapao je u velike financijske probleme nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Uprava Krasnodara je preko noći dovedena do prosijačkog štapa. Bjeg stranih igrača i sankcije Zapada uvedene Rusiji doveli su do velikih financijskih problema i potpunog kolapsa u jednom od stabilnijih ruskih nogometnih ekipa.

No, situacija se posljednjih dana dodatno zakomplikovala. Prema ruskom portalu Sports.ru, klupski računi su bloklirani, tako da klub trenutno nema sredstava isplatiti ni polovicu plate. Istodobno je bilo i velikih problema s prijevozom na prvenstvene utakmice, jer uprava kluba nije imala dovoljno novca za kupnju avionskih karata.

Stoga je odlučeno da ekipa ide na sljedeću ligašku utakmicu u dvije hiljade kilometara udaljenu Ufu autobusom. Utakmioca se igra u nedjelju, a na ovo gostovanje Krasnodarovi igrači putovat će 28 sati.

Krasnodar je peti u Premier ligi Rusije sa 10 bodova zaostatka za vodećim Zenitom iz Sankt Peterburga, ali pitanje je kako će dalje funkcionisati i ovaj i ostali ruski timovi nakon silnih sankcija zbog rata u Ukrajini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi