Ukrajinci odabrali stadion za prvi meč nakon oslobođenja: "Čim otjeramo ruske fašiste"
Foto - Twitter

Svi čekaju kraj rata

Ukrajinci odabrali stadion za prvi meč nakon oslobođenja: "Čim otjeramo ruske fašiste"

M. Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andriy Pavelko poručio je kako će reprezentacija ove zemlje svoj prvi meč nakon oslobođenja odigrati na Donbas Areni u Donetsku.

Ruska agresija na Ukrajinu donijela je brojne žrtve, a porušeni su i brojni fudbalski tereni, a oštećena je i poznata Donbas Arena u Donetsku.

Ovaj stadion ugostit će reprezentaciju Ukrajine u prvom domaćem meču nakon što se Ukrajina oslobodi od ruskog agresora.

"Zaista želim i plan je da prvi meč nakon rata odigramo na Donbas Areni u Donetsku. Samo da oslobodimo zemlju od ruskih fašista", rekao je Pavelko, a zatim je dodao:

"Drugi meč bih organizovao u gradu Simferopol (Krim). Tu je ekipa Tavriye postala prvi šampion Ukrajine. Jedva čekam pobjedu naše zemlje", poručio je on.

Donbas Arena nekadašnji je dom Shakhtara, ali već godinama tim iz Donetska igra utakmice u Kijevu.

Top Komentari

magistar
Pazite da ne naljutite Ruse da vam ne bi igrali u Kijevu
3 8
Realist
Samo da mi neko objasni kako su Rusi fasisti ako je pozdrav slava ukrajni pozdrav koji su fasisti kotistili dok su bili u Ukrajni
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti