Slavlje u Kanjonu Tijesno: Krupa je novi član Premijer lige Bosne i Hercegovine!

Sasvim zasluženo

Slavlje u Kanjonu Tijesno: Krupa je novi član Premijer lige Bosne i Hercegovine!

A. Beganović

Fudbalski klub Krupa u narednoj sezoni će igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Četiri kola prije kraja Prve lige Republike Srpske izabranici Vladimira Ilića i matematički su osigurali ulazak u društvo najboljih bh. klubova.

Fudbalski klub Krupa novi je član Premijer lige Bosne i Hercegovine. Naime, četiri kola prije kraja, ekipa iz Kanjona Tijesno ima nedostižnih 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zvijezdu 09.

Izabranici mladog bosanskohercegovačkog stručnjaka Vladimira Ilića odbranili su titulu prvaka Prve lige Republike Srpske i od naredne sezone će igrati u društvu najboljih bh. klubova.

Rekli bismo, sasvim zasluženo jer Krupa je od prvog kola bila najbolja. Tokom cijele sezone su igrali u odličnoj formi i njihov ulazak u društvo najboljih je bez bilo kakve mrlje.

Danas je ekipi iz Kanjona Tijesno trebala pobjeda u duelu sa Famosom kako bi i matematički osigurali plasman u Premijer ligu i upravo su se tako od prvog sudijskog zvižduka postavili izabranici Vladimira Ilića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Krenuli su ofanzivno i takva igra im se isplatila u 5. minuti kada je golmana Famosa savladao Đuričin. Redale su se prilike pred golom gostiju, da bi minut prije odmora Perović udvostručio prednost Krupe.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a kada je glavni sudija odsvirao kraj, uslijedilo je veliko slavlje Uprave, stručnog štaba i fudbalera Krupe.

Nakon nepotpunog 30. kola Krupa ima 77 bodova, 13 više od drugoplasirane Zvijezde koja je savladala Modriču, no ni tri boda iz ovog susreta neće joj pomoći u borbi sa ekipom iz Kanjona Tijesno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi