Laktaši su se nadali, ali uzalud: Krupa im u derbiju sezone očitala lekciju

Velika pobjeda ekipe iz Kanjona Tijesno

Laktaši su se nadali, ali uzalud: Krupa im u derbiju sezone očitala lekciju

A. Beganović

U jednoj od najvažnijih utakmica sezone, Krupa je pokazala snagu i u Laktašima je nadigrala istoimenu domaću ekipu rezultatom 3:0. Sedam kola prije kraja prvenstva izabranici Vladimira Ilića imaju jedanaest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zvijezdu 09.

Vodeća ekipa Prve lige Republike Srpske i danas je pokazala da je u ovom trenutku daleko kvalitetnija od svojih rivala. Naime, u derbiju 27. kola ali i prvenstva, Krupa je na gostovannju sa ubjedljivih 3:0 savladala do ovog kola drugoplasirane Laktaše.

Mogli su Laktaši prvenstvo učiniti mnogo zanimljivijim, odnosno doći Krupi na šest bodova zaostatka sedam kola prije kraja. Imali su sve u svojim rukama, domaći teren i nešto lošiju formu Krupe, no nisu uspjeli, odnosno nakon ovog kola je jasno da Laktaši neće osvojiti prvenstvo RS.

Mladi bosanskohercegovački stručnjak, Vladimir Ilić, sjajno je pripremio svoje izabranike za ovaj meč. Vidjelo se to i na terenu. Do 23. minute rezultat se nije mijenjao,a onda je Bošnjak pogodio za veliko slavlje gostiju iz Kanjona Tijesno.

Pokušavali su domaći do izjednačenja, no gosti nisu paničili. Odlično su stajali na terenu, čekali su svoju priliku i dočekali su je u 81. minuti kada Bošnjak pogađa za 2:0. U sudijskoj nadoknadi Mitrović je potvrdio pobjedu Krupe, koja je sada ima jedanaest bodova prednosti nad drugoplasiranom Zvijezdom 09.

Do ovog kola, trećeplasirana Zvijezda 09, slavila je na gostovanju u Zvorniku. Izabranici Tonija Karačića rezultatom 2:1 su savladali domaću Drinu, koja je povela u 1. minuti pogotkom Beatovića. Sve do pred sami kraj meča rezultat se nije mijenjao da bi u 80. minuti Kojić pogodio za 1:1.

Oglasi

Četiri minuta kasnije Tešič pogađa za potpuni preokret, a kako je Krupa savladala Laktaše, Zvijezda 09 se sa ova tri boda probila na drugo mjesto btabele. No, 11 bodova zaostataka za Krupom teško će nadoknaditi u sedam kola.

Famos je pred svojim navijačima sa ubjedljivih 5:0 savladao Modriču, dok je Ljubić u Prnjavoru rezultatom 3:0 nadigrao Podrinje.

U duelu nekadašnjih premijerligaša, Rudar Prijedora i Slavije, viđena su tri pogotka. Rudar Prijedor je slavio 3:0. Demonjić, Marić i Cervos su pogađali za ekipu iz Prijedora.

Kozara je slavila na gostovanju kod Tekstilca (3:1), dok su Željezničar i Sloboda iz Mrkonjić Grada odigrali meč bez pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda iz Novog Grada trenutno vodi u Bijeljini (1:0), dok je upravo počeo meč Sutjeske i Omarske.

Krupa sedam kola prije kraja se nalazi na vrhu tabele sa 68 bodova, Zvijezda 09 ima 57, a Laktaši imaju 56. Na samom dnu je Modriča sa 23 bodoa, a toliko imaju i Podrinje, te Tekstilac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi