Maksimoviću se odazvala 24 nogometaša, predsjednik kluba je rekao ključne riječi

Najavljena i nova pojačanja

Maksimoviću se odazvala 24 nogometaša, predsjednik kluba je rekao ključne riječi

S. Mlaćo
Prozivkom na stadionu Police nogometaši Leotara danas su krenuli sa pripremama za drugi dio sezone. Treneru Marku Maksimoviću odazvala su se 24 nogometaša, a najavljena su i nova pojačanja.

Danas je potvrđen dolazak Amara Tahrića, što je SportSport.ba ranije i najavio. Tahrić je u našoj zemlji nastupao za Borac, Maksimović ga dobro poznaje i odlučio ga je angažovati.

Posljednji angažman imao je u Mađarskoj i Češkoj i svi vjeruju na Policama da će biti veliko pojačanje u borbi za opstanak. Ključne riječi nogometašima Leotara uputio je predsjednik UO kluba Rajko Mičeta koji je sretan da je Leotar pobjegao iz opasne zone, no da je to teže 'braniti.

Budite sigurni da će biti još teže nego na jesen. Do kraja je još 14 kola, svi nas shvataju mnogo ozbiljnije nego prošle jeseni, prvenstveno zahvaljujući igrama i rezultatima koje ste napravili“, rekao je Mičeta.

Riječ je dobio i trener Maksimović.

Drago mi je da su svi igrači na koje računamo danas sa nama, koliko vidim u "dobrom stanju". Evo sa nama povratnika Andrej Đurić, koji mi je bio želja, i novi igrač Amar Tahrić, koji dolazi iz Češke, kojeg dobro poznajem kroz rad u Borcu, kako u prvom timu, tako iu omladinskim selekcijama. U Trebinju ćemo raditi do 30. januara, kada idemo u Metković na 10 dana na pripreme, a nakon toga ćemo raditi u Trebinju zadnjih 7-8 dana pred takmičarske utakmice.

Oglasi

Moramo ostati koncentrisani kao na kraju prošle polusezone. Napravili smo mnogo dobrih stvari, ali pred nama je još puno napornog rada da ostvarimo svoj cilj. Sigurno će doći još pojačanja, a fokus nam je na mladim igračima“, rekao je Maksimović koji je na zimskoj pauzi također produžio ugovor.

Leotar će prvu prijateljsku utakmicu odigrati 21. januara protiv Sutjeske iz Foče, a na pripremama u Metkoviću protivnici će biti Mladost Ždralovi, Neretva Metković, a najvjerovatnije i jedan hrvatski superligaš ili prvoligaš.

Prvom treningu su prisustvovali: Dušan Puletić, Risto Perišić, Nikola Šarović, Obren Bejatović (golmani), Đoko Milović, Matija Glogovac, Dejan Uzelac, Marko Čubrilo, Denis Stojković, Zoran Milić, Haris Handžić, Ognjen Todorović, Miloš Aćimović, Darko Đajić, Marko Perišić, Mihajlo Cmiljanović, Mahir Karić, Andrej Đurić, David Čavić, Filip Kolak, Aleksa Medan, Aleksa Spaić, Boban Georgiev i Amar Tahrić.

Leotar će prvu takmičarsku utakmicu odigrati 18. februara, kada gostuje Željezničaru u osmini finala Kupa BiH, a prva utakmica u M:tel Premijer ligi BiH na programu je sedam dana kasnije u Posušju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvom treningu Leotara su prisustvovali: Dušan Puletić, Risto Perišić, Nikola Šarović, Obren Bejatović (golmani), Đoko Milović, Matija Glogovac, Dejan Uzelac, Marko Čubrilo, Denis Stojković, Zoran Milić, Haris Handžić, Ognjen Todorović, Miloš Aćimović, Darko Đajić, Marko Perišić, Mihajlo Cmiljanović, Mahir Karić, Andrej Đurić, David Čavić, Filip Kolak, Aleksa Medan, Aleksa Spaić, Boban Georgiev i Amar Tahrić.

Podsjetimo, Trebinjci su polusezonu okončali na desetom mjestu sa 21. osvojenim bodom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi