Merdić: Naš cilj je prvo mjesto, raduju brojni pozitivni komentari za naš klub

FK Liješeva ima visoke ambicije i u nastavku sezone

Merdić: Naš cilj je prvo mjesto, raduju brojni pozitivni komentari za naš klub

S. Mlaćo

Dok u mnogim manjim sredinama u našoj zemlji klubovi žive 'na aparatima' i pitanje je dana kada će se isti isključiti, postoje i pozitivni primjeri. Jedan od njih dolazi iz Visokog, tačnije Fudbalskog kluba Liješeva koji se takmiči u Kantonalnoj ligi Zeničkog-dobojskog kantona.

Ovaj klub je trenutno na trećem mjestu i cilj mu je naslov prvaka. Rade planski, te ambiciozno, a već su uložili mnogo truda i novca da budu na nivou na kojem jestu.

Prvi čovjek kluba Izudin Ohran najzaslužniji je što je FK Liješeva pozitivna sportska priča i primjer da uz ambiciozne, karakterne i vrijedne ljude uspjeh može doći.

Ohran je uz pomoć par sponzora obezbijedio i klubski autobus, a svjestan je bio na pauzi da se i ekipa mora pojačati. Liješeva je uradila kvalitetan posao u pauzi, mali klub velikih manira postao je 'mamac' za igrače. Stigli su Admir Smolo, Josip Čakić, Bakir Hota, Irfan Hasanović, Marko Galić... Hota je ponikao u sarajevskom Željezničaru, nastupao u Prvoj ligi FBiH, a sada se vraća bh. nogomet iz Njemačke. Čakić je dobro poznato ime u Prvoj ligi FBiH, nastupao je za NK Travnik, NK Novi Travnik, NK Jedinstvo, u Švedskoj za Amal, te u Njemačkoj za nekoliko klubova.

Smolo je u Prvoj ligi FBiH bio član Rudara iz Kaknja i Novog Travnika, dok je Hasanović nastupao za Radnik iz Hadžića. Radi se o nogometašima koji će sigurno donijeti dodatni kvalitet ekipi koja za liderom NK Nemila zaostaje pet bodova.

Kapiten Liješeve Safet Merdić za SportSport.ba ističe zadovoljstvo kako protiču pripreme.

Oglasi

🚌 Ekipe i iz viših rangova bh fudbala mogu nam zaviditi 🚌 Liješeva samo.

Posted by FK Liješeva Visoko on Friday, October 7, 2022

“Počeli smo sa pripremama, a dosta je promjena u igračkom kadru, ali i u stručnom štabu. Napustilo nas je nekoliko igrača koji nisu uspjeli dogovoriti daljnju saradnju i ja im želi svu sreću. Tu su novi igrači, dodatno smo se pojačali, a sve smo radili ciljano na pozicije na kojima su pojačanja potrebna. Pored novih igrača tu je i novi šef struke Mirza Hajdarević“, priča Merdić.

Prvo mjesto je glavni cilj FK Liješeva.

”Naravno da vjerujem u prvo mjesto jer to nam je jedini i zacrtani cilj, plasman u veći rang, tj. Druga ligu Centar. Uz Bozžju pomoć, malo sreće i ozbiljan rad nadam se da ćemo to i ostvariti . Za nas, naš klub i mjesnu zajednicu Liješevu to bi bio historijski uspjeh“. Presretan je što je dio ovog kolektiva. Rijetkost je da je u nekom klubu u nižem rangu naše zemlje sve posloženo, da klub napreduje i da ambiciozno ide ka budućnosti. Sa riječi se već odavno prelazi na djela. “Liješeva iz dana u dan ide stepenicu više i pokazuje da će kroz koju godinu biti jedan ozbiljan klub uz mnogo poštovanja, ali naravno to ništa ne bi bilo da nije ljudi koji vole klub i fudbal, a jedan bez kojeg ništa ovo ne bi bilo moguće je gospodin Izudin Ohran koji daje i više od maksimuma za klu,  igrače navijače i sve ljude koji vole i prate Liješevu.

Za mene kao kapitena je ovo jedna od najljepših priča koju živim jer jedno malo mjesto i klub koji je do jučer bio nepoznanica danas je zvuk koji odzvanja od pozitivnih komentara svakog koji čuje za ovaj klub. Od samog dolaska i starta u ovaj klub bilo je nešto u što nisam vjerovao da će biti onako kako mi je gospodin Ohran ispričao, ali sada vidim da to nije ostalo na riječima nego na djelima koja su za godinu dana nevjerovatna, uz moje igre i ozbiljan rad dobio sam taj epitet i priznanje tog klub da budem taj vođa (kapiten) koji će voditi ekipu ka zacrtanom cilju i to je za mene velika čast i poštovanje prema svim igračima i ljudima koji su mi to dali i naravno kluba kojeg predstavljam. Tako da za kraj mogu da kažem svim ljubiteljima ove igre zvane fudbal da dođu i podrže nas i naš klub ka zacrtanom cilju i ulasku u veći rang“, kazao je kapiten FK Liješeva Safet Merdić.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Novajlija u redovima Liješeva Josip Čakić također je imao samo riječi hvale za novu sredinu kazavši da se za kratak period uvjerio da se radi o klubu koji mnogo napreduje i koji je već u sada u mnogo čemu organizovan kao klubovi iz viših rangova, gdje je i sam nastupao.

U Liješevi već u nedjelju spremaju prijateljski meč sa NK Ilijaš, a 26. marta je duel sa NK Zmaj na otvaranju drugog dijela sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi