Bh. nogometni klub privukao pažnju objavom: "Usvojena je odluka o odabiru strateškog partnera"

Nadaju se boljim danima

Bh. nogometni klub privukao pažnju objavom: "Usvojena je odluka o odabiru strateškog partnera"

Samir Mlaćo

FK Mladost Doboj Kakanj igra veoma loše ove sezone u Prvoj ligi FBiH.

Bijeg sa posljednjeg mjesta desio se tek u prošlom kolu kada su Dobojlije sa 5:1 savladale Jedinstvo, no jasno je da ih očekuje žestoka borba za opstanak.

Iz kluba su danas saopštili da će klub uskoro dobiti strateškog partnera.

Time su svakako obradovali svoje navijače, ali i bh. javnost, jer bi time bh. sport sigurno dobio mnogo kvalitetniji i uređeniji kolektiv, prije svega sa finansijske strane.

Iz FK Mladost nisu otkrili o kome se radi.

"Jučer je održana sjednica UO FK Mladost. Na sjednici je usvojena odluka o odabiru strateškog partnera i dodjeli upravljačkih prava nad klubom.

Oglasi

Više informacija će biti dostupno nakon usaglašavanja i odabira budućeg partnera", stoji u objavi federalnog prvoligaša.

Mladost je trenutno na predposljednjem 15. mjestu sa sedam osvojenih bodova, a u narednom kolu gostuje kod banovićke Budućnosti.

Mladost je igrala i Premijer ligu naše zemlje, no blago rečene čudno stvari desile su se kada u maju 2021. godine ovaj klub nije dobio licencu za novu sezonu Premijer lige.

Bila je to zaista 'žestoka' odluka, što je izazvalo mnogo komentara.

Spominjalo se i da Mladost nema adekvatan stadion, s obzirom da stadion nema reflektore, ali već narednu sezonu FK Igman Konjic je upravo na istom stadionu igrao svoje utakmice Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bio je to žestok udarac za Dobojlije, desio se i odlazak velikog broja igrača, te se situacija oko kluba brzo promijenila.

Da li će dolazak strateškog partneta značiti i to da će Dobojlije u narednom periodu pokušati se vratiti u Premijer ligu naše zemlje, ostaje nam da vidimo.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi