Mušija doveo ponajbolju 'desetku' lige i bivšu nadu FK Sarajevo

Mladost se pojačava, svjesni su situacije u kojoj se nalaze

Mušija doveo ponajbolju 'desetku' lige i bivšu nadu FK Sarajevo

Samir Mlaćo

FK Mladost Doboj Kakanj u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH očekuje žestoka borba za opstanak.

FK Mladost Doboj Kakanj u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH očekuje žestoka borba za opstanak.

Dobojlije su veliko razočarenje nakon prvog dijela, a sada se u klub vratio i Mensur Mušija. Mušija je dobio povjerenje Uprave, a pod njegovom palicom Mladost je igrala Premijer ligu i bila ozbiljan faktor u bh. nogometu.

Sada je situacija drugačija, Mušija prvo mora izbjeći eventualno ispadanje, a onda kovati planove za novu sezonu.

Zbog toga u Doboju vrijedno rade kada su pojačanja u pitanju, a ranije je stigao Goran Brkić, iskusni nogometaš koji je nastupao za Mladost u Premijer ligi.

Oglasi

Sada je klub potvrdio dovođenje dva nova nogometaša. Radi se o Elminu Hadžikaduniću i Dini Islamoviću.

Hadžikadunić je ponajbolja 'desetka' lige, a stiže iz NK Jedinstvo Bihać. Prethodno je nastupao i za BFK Simm Bau, NK Travnik, HNK Čapljina, NK Čelik, FK Borac Jelah.

Bio je velika nada bh. nogometa, no nije to uspio opravdati, ali sigurno da je i dalje jedan od najboljih igrača Prve lige FBiH. U prvom dijelu sezone upisao je 13 nastupa uz tri pogotka i jednu asistenciju.

Kada je u pitanju Islamović, on je bio omladinski reprezentativac naše zemlje, a ponikao je u FK Sarajevo. Nastupao je i za NK TOŠK, te FK Igman Konjic.

Sada stiže u Doboj Kakanj, a to je i potvrdio nekadašnji premijerligaš.

Mladost je prije par dana poražena od NK TOŠK 3:1, te je jasno da ovom timu treba još pojačanja, a upravo je klub iz Tešnja direktni konkurent u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladost je posljednjeplasirana momčad lige sa 11 bodova, koliko imaju i Rudar te NK TOŠK, dok je Zvijezda na 12.

Drugi dio Mladost otvara gostovanjem kod FK Goražde. Goražde je u gornjem dijelu tabele, a prethodno je ostalo bez Admira Adžema koji je trenerski put odlučio nastaviti u NK GOŠK, članu Premijer lige. U Goraždu još uvijek nisu imenovali Adžemovog nasljednika.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti