Donesena odluka na Skupštini kluba: Veliki povratak Mensura Mušije u bh. nogomet!

Očekuje ga mnogo posla, ali iza sebe ima mnogo uspjeha

Donesena odluka na Skupštini kluba: Veliki povratak Mensura Mušije u bh. nogomet!

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Sve je spremno za veliki povratak Mensura Mušije u bh. nogomet.

Naime, jučer je održana Skupština FK Mladost Doboj Kakanj i usvojena je Odluka o dodjeli upravljačkih prava Mušiji.

Mušija je zlatnim slovima upisan u historiju ovog kluba, ali kada je Savez odbio da izda licencu klubu za nastup u Premijer ligi na ljeto 2021. godine, bio je više nego razočaran.

Nešto kasnije CAS (Sud za sportsku arbitražu) naveo je da nije ovlašten za ovakve slučajeve.

Mušija je nogomet napustio potpuno razočaran

"Nisam očekivao da mi nakon devet mjeseci jave da nisu nadležni. Očekivao sam neku presudu koja će nešto reći. Ovo što sam dobio poslije devet mjeseci i da kažu da nisu nadležni, to je najmanje što sam očekivao. Kada smo mi uplatili tu tužbu očekivao sam da su to prihvatili i da će donijeti neku presudu. Postavim onda sebi pitanje “zašto se igra fudbal?“.

Dovoljno je da imate dovoljno ruku, pokazalo se u našem slučaju da tabela nije mjerilo. Nama direktor za infastrukturu tumači ugovor, a nije obišao terene da vidim na čemu se igra Premijer liga. Naš teren je ljepota od terena“, rekao je tada Mušija i otvoreno kazao da neće ostati u nogometu.

Oglasi

“Dalje? Jedan manje u nogometu. Znam za sebe, to je sigurno. Godine su, tu sam 7-8 godina, najmanje što sam očekivao da ću biti otjeran iz nogometa, jer sam mu dao mnogo. Nisam otjeran bukvalno, ali je poruka da jesam. Ne mogu da gledam, znam i čujem, a da šutim. Bolje da se sklonim“.

Jasno je znao Mušija da je to veliki udarac za klub, no rukovodstvo kluba vjeruje da je spreman za nove velike stvari.

Sada su to i potvrdili objavom na zvaničnoj stranici.

"Sinoć je održana Skupština FK Mladost na kojoj je usvojena Odluka o dodjeli upravljačkih prava gdinu Mušija Mensuru.

Oglasi

Odlukom su definisana prava i obaveze Skupštine i strateškog partnera, a uskoro će biti i potpisan ugovor između dvije strane", stoji u objavi FK Mladost Doboj Kakanj.

Mušija nikada i nije zvanično napuštao klub, jasno je isticao da će uvijek biti od pomoći, ali sada će imati sve moguće ovlasti.

Mladost je nekada ranije bila prelijepa priča bh. nogometa, 'mali' klub bio je mamac za igrače, trenere, menadžere, a povratak Mušije sigurno se neće dopasti ni mnogim čelnicima NS BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mušija je poznat kao sagovornik 'bez dlake na jeziku', a takvi u bh. nogometu odgovornima samo stvaraju dodatne probleme. Nezvanično, prvi ciljevi Mušije i njegovih saradnika biće vezani za poboljšanje infrastrukture  na stadionu u Doboj Kaknju, a zatim i povratak u Premijer ligu.

Mladost se trenutno bori za opstanak u Prvoj ligi FBiH, a danas će u goste Zvijezdi iz Gradačca. Meč se igra na Banja Ilidži od 14:30 sati.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Ovakvi ljudi trebaju BiH sportu. A ne ova gamad sto se nakotila
1 0
Baco
Mutan tip,najblaze receno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi