FK Mošćanica slavi, a trener Haris Tafoli poručuje: Sav rad i trud nam se isplatio!

Osvojili Kantonalnu ligu, grupa B

FK Mošćanica slavi, a trener Haris Tafoli poručuje: Sav rad i trud nam se isplatio!

M. Šljivak

FK Mošćanica danas slavi.

Pobjedom u 14. kolu Kantonalne lige grupa B nad Saobraćajcem od 2:0, osvojila je prvo mjesto i igrat će u doigravanju za plasman u Drugu ligu FBiH grupa Centar.

Glavni kreator uspjeha Mošćanice je mladi stručnjak Haris Tafoli. Pod njegovim vodstvom tim je napravio najveći uspjeh u historiji kluba, a za SportSport.ba je dao svoje viđenje ove sezone.

"Htio bih da čestitam mojim igračima na jednoj odličnoj sezoni, do sada najuspješnijoj od osnivanja kluba. Momci su ostvarili jedan veliki uspjeh osvojivši prvo mjesto u Kantonalnoj ligi Sarajevo grupa B", ističe Tafoli i nastavlja:

"Mnogo rada i truda je uloženo, što se na kraju i isplatilo. Sve su to momci koji pored svojih poslovnih obaveza dođu redovno na treninge i utakmice. Želja za radom i uspjehom nikada nije izostala ni na jednom treningu, a ni utakmici", rekao je Tafoli, te dodaje:

"Drago mi je zbog njih što smo svi zajedno uspjeli u svemu ovome. Primjer smo jednog odličnog i zdravog kolektiva. Slijedi doigravanje sa FK Mladost Župča, na nama je da se spremimo dobro za tu utakmicu sezone" Haris Tafoli, trener FK Mošćanica.

Gol za Mošćanicu u današnjoj utakmici dao je Damir Hadžić, a autor drugog gola je golman Saobraćajca Asmir Zuko koji je zatresao vlastitu mrežu.

Nakon pobjede je uslijedilo i veliko slavlje. U svlačionici se se orilo: Šampione, šampione...

Ipak, sada je pred ovom ekipom najteži izazov i najvažnija utakmica sezone protiv Mladosti iz Župče i samo pobjednik će ostvariti plasman u viši rang.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa B:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi