Dudić neće uzeti FK Novi Pazar: Došao sam jutros pun volje i želje, ali u ovoj atmosferi se ne radi

Nevjerovatna situacija pred zvanično predstavljanje

Dudić neće uzeti FK Novi Pazar: Došao sam jutros pun volje i želje, ali u ovoj atmosferi se ne radi · Saznajemo

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Feđa Dudić ipak neće sjesti na klupu FK Novi Pazar.

Sve je bilo završeno, Dudić je sa pomoćnicima Jasminom Trnovcem i Aldinom Kametovićem stigao u Novi Pazar, trebao je biti predstavljen, ali onda loše vijesti.

Jutros je u jednom ugostiteljskom objektu napadnut od strane nekoliko navijača golman FK Novi Pazar Filip Kljajić, a zatim je prvi čovjek kluba Rasim Ljajić podnio ostavku.

Naveo je da se izvinjava Kljajiću, te da ne žele biti dio bilo kakve priče vezane za FK Novi Pazar.

Dudić se upravo javio za SportSport.ba.

Oglasi

“Jutros sam krenuo za Novi Pazar zajedno sa svojim pomoćnicima pun volje, želje i entuzijazma da sa ekipom probamo ove godine izboriti Evropu ili biti u prilici bar za izlazak do zadnjeg kola, a onda iduće sezone praviti ekipu po svom ukusu i ići ka zacrtanim ciljevima.

Međutim, po samom dolasku na stadion zatekao sam problem koji se desio taj dan, odnosno napad na kapitena Filipa Kljajića gdje je on odlucčo da mu je to posljednji dan boravka u Novom Pazaru. Razgovarao sam lično sa njim, ali nisam uspio da promijenim njegovu odluku što ga u potpunosti razumijem jer njegova i sigurnost njegove porodice je došla u pitanje. Nakon toga otišli smo na stadion, zatekao sam jednu tišinu u svlačionici i igrače koji su u strahu da sutra ne dođu i oni u istu situaciju koja se dogodila Filipu“, priča Dudić, te nastavlja.

“Kroz razgovor sa njima uvidio sam da im je jako teško palo ovo što se dogodilo njihovom kolegi i bili su svi uz njega. Nakon toga odlazak i prvog čovjek kluba gospodina Rasima Ljajića koji daje ostavku na čiji sam poziv odlučio da dođem u klub jer sam mislio da zajedničkim snagama možemo da napravimo iskorak i donesemo Pazaru i njegovim navijačima koji je sigurno fudbalski grad, dosta radosti u budućnosti.

Sva atmosfera i ambijent oko klub koji je stvoren ne može ništa dobro donijeti niti se može raditi normalno u tim uslovima i sprovoditi plan. Zbog toga sam odlučio da odem i prije nego što sam nažalost i došao. Žao mi je što do saradnje nije došlo i ovim putem bih se još jednom zahvalio na pozivu za rad u klubu Rasimu Ljajiću i Fikretu Međedoviću kao i navijačima Novog Pazara, a posebno onima koji su mi slali poruke podrške i dobrodošlice od nedjelje kada je klub obznanio da ću preuzeti vođenje ekipe. Vidimo se nekom drugom prilikom“, završio je Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi Pazar će sada u potragu za novim trenerom.

Ovaj klub je poražen proteklog vikenda na svom terenu od Kolubare 1:0, ali je i dalje u igri za plasman u Evropu.

Top Komentari

Antikomunjara
Bio jednom jedan kosarkas.Zvao se Haris.Iz komunisticke Tuzle.I mada je rat pocinjao,on -kao i pola Tuzlaka komunista- zanemari tu cinjenicu.Mislio je da je za sve kriv"Alija koji je poceo rat"-kako se u Tuzli tada pricalo.I ode u Beograd,igrao za krnjavu reprezentaciju Srboslavije.I nakon jednog treninga ga UBIJU na ulici.I nikad se niko nije izvinuo i nikad niko ne podnese ostavku.Ovdje mangup,jos kapiten ekipe,izazove belaj i dobije samar ili dva-i odmah se sve diglo,odmah pljuste ostavke..Nidje veze(ne cudi me od Ljajica,on je Vuckov DRUG..Nece on da se zamjeri...a imamo mi i previse DRUGOVA i u BiH.Ne smijem nista reci...)
2 6
SonPen1946
Cudi me, pa za njega i jesu takvi divljacki klubovi, ko ove sandze ili oni pijacari iz okolice mostara.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi