Nova poruka iz FK Novi Pazar će zabrinuti njihove navijače: "Znamo šta nas sada čeka!"
FOTO: Facebook FK Novi Pazar

Smatraju da su jučer itekako oštećeni

Nova poruka iz FK Novi Pazar će zabrinuti njihove navijače: "Znamo šta nas sada čeka!"

S. Mlaćo

Pravi haos donio je nastavak sezone u Super ligi Srbije. Novi Pazar je gostovao kod Železničara iz Pančeva te remizirao (2:2), ali Novopazarci su imali brojne zamjerke na suđenje u ovom meču.

Pravi haos donio je nastavak sezone u Super ligi Srbije. Novi Pazar je gostovao kod Železničara iz Pančeva te remizirao (2:2), ali Novopazarci su imali brojne zamjerke na suđenje u ovom meču.

Nakon meča su izdali saopštenje i naveli da će tražiti smjenu predsjednika sudijske komisije FS Srbije Dejana Santrača.

"Novi Pazar će kompletan snimak sa svim situacijama poslati UEFA, od koje će tražiti hitnu reakciju, jer ne očekujemo bilo kakvu reakciju od FSS. Ovo što smo doživjeli u Pančevu, zapravo je poruka Novom Pazaru da se ne nada da će igrati evropska takmičenja.

Jasno je da imamo jedno potpuno neregularno prvenstvo, po ko zna ko koji put, u kome se sve već zna na samom početku - i ko je prvak i ko igra Evropu i ko ispada, a nama ostalima ostaje da igramo „ligu bez briga“", naveli su između ostalog iz FK Novi Pazar.

Vrlo brzo stiglo je i drugo saopštenje, te je jasno da se 'rat' nastavlja.

Oglasi

Navode da je sudija Stamenković čak sedam puta sudio Železničaru u sezoni 2022/23, a da su rivali tog kluba gotovo uvijek oštećeni.

"FK Novi Pazar obratiće se sutra,(11.02.) Odeljenju za integritet UEFA-e, zbog tendencioznog selektiranja sudija od strane predsjednika sudijske organzacije Dejana Snatrača. Istovremeno, kako predviđaju pravni akti FIFA-e, najkasnije do 15 časova,(24 sata od završetka utakmice) biće proslijeđen materijal Svetskoj fudbalskoj organizaciji sa utakmice Železničar Pančevo - Novi Pazar, na kojoj je Santračev lični prijatelj sudija Ivan Stamenković pokazao elementarno fudbalsko neznanje i ljudski nemoral.

Da su naše tvrdnje tačne ilustrujemo podatkom da je u Prvoj ligi Srbije 22/23, sudija Stamenković na čak sedam utakmica “dijelio pravdu” Železničaru. U tekućem prvenstvu Super lige, već je sudio tri puta i uvijek kad je Železničar bio domaćin i na svim utakmicama su gosti oštećeni, Čukarički, Napredak i Novi Pazar.

Ovo ne radimo samo zbog Novog Pazara već zbog svih ljubitelja fudbala koji su otjerani sa stadiona i tribina zbog raznih Santrača i Stamenkovića. Mi ne otkrivamo nikakvu toplu vodu, jer ovo zna cijelokupna fudbalska javnost, ali zbog straha od osvete “glasno” šuti.

Svjesni smo da će poslije ovoga uslijediti osveta onih u čijim su rukama i “nož i pogača”, ali smo spremni da idemo do kraja i podnesemo i najveću žrtvu samo da stvari istjeramo na čistac. Mi poslije današnje krađe u Pančevu nemamo više šta da izgubimo.

Utakmice PRVE LIGA SRBIJE 22/23 koje je sudio Železničaru Ivan Stamenković: 1.Kolo: Železničar - Zlatibor - (glavni sudija) Stamenković 8.Kolo: Indjija - Železničar - (glavni sudija) Stamenković 16.Kolo: Zlatibor - Železničar - I. Stamenković 20.Kolo: Grafičar - Železničar - (IV sudija) I. Stamenković 23.Kolo: Železničar - Indjija - (glavni sudija) I. Stamenković 27.Kolo: Železničar - Loznica - (IV sudija) I. Stamenković 28.Kolo: Železničar - Imt - (glavni sudija) I. Stamenković", navodi se u novom saopštenju.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Novi Pazar je na petom mjestu tabele Super lige s 30 osvojenih bodova, a treba istaći da nisu jedini klub koji se bunio zbog suđenja. Jučer su Novopazarci dva puta gubili, ali uspjeli se vratiti i na kraju osvojiti jedan bod.

Do drugog pogotka stigli su u petoj minuti sudijske nadoknade sa 11 metara. Jučer su pobjede u prvenstvu Srbije slavili Partizan i Crvena zvezda te oni nastavljaju borbu za prvaka. Danas se igraju preostale utakmice ovog kola, a na teren će i Radnički iz Kragujevca koji sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić. Radnički će ugostiti Radnički iz Niša u Kragujevcu.

Top Komentari

Hanibal
Sada trebaju istupiti iz srbijanske lige i od iduce godine igrati u premijer ligi BiH, tu i (historijski) pripadaju.
1 0
1234bih
Trebaju oni doci u Premijer ligu pa da onda vide kako se u Bosni sudi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi