Iz FK Novi Pazar 'zatresli' Srbiju: "Ovi snimci idu u UEFA, prvenstvo se uzalud igra"
Foto - FK Novi Pazar

Pobunili se javno protiv sudija

Iz FK Novi Pazar 'zatresli' Srbiju: "Ovi snimci idu u UEFA, prvenstvo se uzalud igra"

M. Šljivak

FK Novi Pazar osvojio je danas bod na gostovanju kod Železničara u Pančevu (2:2), no iz ovog tima su iskazali veliko nezadovoljstvo suđenjem i traži hitnu smjenu predsjednika sudijske komisije Dejana Santrača.

Novi Pazar odlučio je podići kompletnu fudbalsku Srbiju na noge. Javno su se pobunili protiv sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije i traže smjenu predsjednika Dejana Santrača.

U saopštenju ovog superligaša navodi se da je sve kulminiralo na utakmici u Pančevu gdje je Santrač angažovao kao sudiju svog prijatelja Ivana Stamenkovića. Tvrde da je bio cilj da domaći dođu do bodova.

Također, najavljeno je da će svi snimci s utakmice u Pančevu biti upućeni prema Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA).

"Upravni odbor FK Novi Pazar traži hitnu smjenu Dejana Santrača, predsjednika sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije zbog sukoba interesa i tendencioznog delegiranja sudija na utakmicama Superlige, a naročito onih koje igra Novi Pazar.

Oglasi

Sve je kulminiralo na utakmici u Pančevu između neformalno Santračevog kluba Železničara i Novog Pazara, koju je sudio njegov prijatelj Ivan Stamenković.

Cijela fudbalska javnost je znala, od trenutka kada je delegiran ovaj sudija, da je jedini zadatak bio da se pomogne timu iz Pančeva da dođe do bodova.

Osim što sudija ne zna ni elementarna pravila fudbalske igre, cijela utakmica je vođena tako da se ošteti Novi Pazar i da Železničar dođe do bodova.

Očigledan kazneni udarac Stamenković nije dosudio za Novi Pazar, već je to uradio tek na intervenciju iz VAR sobe i to teška srca. Novi Pazar je oštećen za još jedan jedanaesterac zbog igranja rukom, koji nije dosuđen.

Skoro cijela utakmica je bila na granici incidenta, samo zbog njegovog neznanja i navijačke pristrasnosti. Nema dileme da je on poslat po zadatku Dejana Santrača, za koga cijela javnost zna da stoji iza Železničara.

Oglasi

Novi Pazar će kompletan snimak sa svim situacijama poslati UEFA, od koje će tražiti hitnu reakciju, jer ne očekujemo bilo kakvu reakciju od FSS. Ovo što smo doživjeli u Pančevu, zapravo je poruka Novom Pazaru da se ne nada da će igrati evropska takmičenja.

Jasno je da imamo jedno potpuno neregularno prvenstvo, po ko zna ko koji put, u kome se sve već zna na samom početku - i ko je prvak i ko igra Evropu i ko ispada, a nama ostalima ostaje da igramo „ligu bez briga“.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Novi Pazar je na petom mjestu tabele Super lige s 30 osvojenih bodova, a treba istaći da nisu jedini klub koji se bunio zbog suđenja.

FK Partizan je često isticao kako Crvena zvezda ima podršku države i sudija, te da je unaprijed poznato da će crveno-bijeli biti prvaci.

Top Komentari

Hanibal
Jedino rjesenje za FK Novi Pazar jeste da igra u premijer ligi Bosne i Hercegovine (tamo im je i mjesto).
1 0
BosanskaSvedska
Cirkus traktor liga!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi