Zvezda sprema 'transfer decenije': Dolazi zvučno ime iz engleske Premier lige?

Velika želja navijača

Zvezda sprema 'transfer decenije': Dolazi zvučno ime iz engleske Premier lige?

Edmir Škorić

Crvena zvezda želi da napravi iskorak, pa u svoje redove dovede igrača koji igra važnu kariku u engleskoj Premier ligi.

Mediji u Srbiji istakli su da je želja beogradskog kluba veznjak Crystal Palacea Luka Milivojević, kojem za nekoliko mjeseci ističe ugovor. On bi se navodno bio spreman vratiit na Marakanu kako bi igrao Ligu prvaka.

Milivojević je već igrao za Zvezdu, a bivši srpski reprezentativac je važna karika u ekipi Crystal Palacea.

Zvezda je već dovela iskusnog i provjerenog štopera Uroša Spajića, pokušava dovesti i vezistu Getafea Nemanju Maksimovića, a navijači se nadaju da će na kraju stići i Milivojević.

On je prije šest godina napustio Beograd, ali spreman je da napusti klub nakon što je dolaskom trenera Patrica Vieire izgubio startno mjesto, dok je kod Roya Hodgsona svojevremeno čak bio i kapiten.

Njegova želja je sada ponovo da zaigra pred Delijama kao kapiten Zvezde, za koju je prethodno potpisao dok ju je vodio Robert Prosinečki. Prije odlaska u Englesku bio je u belgijskom Anderlechtu i grčkom Olympiakosu.

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine prestao je da igra za reprezentaciju Srbije, nije bio ni u Kataru, iako ima 'samo' 31 godinu i definitivno još nekoliko godina kvalitetnog nogometa ispred sebe.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Bivši selektori Krstajić i Tumbaković pokušavali su ga vratiti u nacionalni tim, ali on je ostao dosljedan svojoj ranije donesenoj odluci.

Igrač koji je ponikao u ekipi Radničkog 1923, a prije Zvezde još bio u Radu, u aktuelnoj sezoni ima devet premierligaških nastupa i dva nastupa u Liga kupu gdje je uspio i da se upiše u listu strijelaca.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Bio je važna karika Palasa, kapiten, prvi izvođač penala, ali u posljednje dvije sezone mnogo više je na klupi...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi