Navijači Crvene zvezde slave Dudića i Jahića, Radnički nosi veliki bod iz Humske
FOTO: Nenad Kotlajić

Sjajan meč i čak šest pogodaka na kraju

Navijači Crvene zvezde slave Dudića i Jahića, Radnički nosi veliki bod iz Humske

S. Mlaćo

Sjajan meč u okviru 19. kola Super lige Srbije odigrali su večeras Partizan i Radnički Kragujevac.

Na kraju je završilo 3:3 i bh. trenerski dvojac Feđa Dudić - Adnan Jahić nosi veliki bod iz Humske.

Nakon samo 16 minuta izabranici Feđe Dudića vodili su 2:0 i bili su itekako raspoloženi za igru. Radnički je sa klupe predvodio prvi pomoćnik Feđe Dudića Adnan Jahić, bivši trener FK Sloboda Tuzla, a u vodstvo je gostima donio Gluščević u sedmoj minuti.

Samo devet minuta kasnije Chinedu sjajno skače i pogađa za 2:0 za potpuni šok u Humskoj. Nisu se domaći predavali, napravili su veliki pritisak i to im se isplatilo.

Najprije Saldanha pogađa za 39. minuti za 1:2, da bi u 44. minuti vidjeli sporni momenat. Dosuđen je slobodan udarac za domaće, a Natcho lijepo pogađa za 2:2 i vraća stvari na početak.

Radnički je i u drugom dijelu igrao otvoreno, malo više defanzivno, ali sa namjerom da iz kontri prijeti favorizovanom rivalu koji vodi bitku za prvaka.

Partizan je napadao, te poveo u 62. minuti kada je pogodio Saldanha, no na asistenciju VAR-a pogodak je opravdano ponšten jer se sjajni napadač nalazio u ofsajdu.

Oglasi

U 74. minuti novi šok za domaće. Vidakov je iskoristio veliku grešku odbrane Partizana na čelu sa bh. reprezentativcem Sinišom Saničaninom, te loptu ubacio u mrežu i gosti su ponovo poveli.

Do kraja otvoren meč, Partizan je pritiskao, ali strpljivo, te u 87. minuti Belić matira golmana gostiju i nastavlja golijadu.

Do kraja je ostalo 3:3 i u Radničkom itekako mogu biti zadovoljni. Partizan zaostaje dva boda za Crvenom zvezdom koja je sada lider i ima sve u svojim rukama, a u narednom kolu igra se veliki derbi Zvezde i Partizana.

Radnički je na drugoj strani na 11. mjestu i ima 20 osvojenih bodova. Veoma je blizu sredine tabele i itekako mogu biti zadovoljni u Kragujevcu. Kada su dolazili Dudić i Jahić klub je bio zakucan za dno i u gotovo bezizlaznoj situaciji.

U narednom kolu Radnički dočekuje posljednjeplasiranog Radnika iz Surdulice, te imati priliku eventualnom pobjedom napraviti korak bliže sredini tabele.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije, 19. kolo:

FK Partizan - FK Radnički Kragujevac 3:3

Top Komentari

Zax
Ovaj Dudic nije mos trener,mozda nije za za najacih klubova i drzavama gdje trenira ali imq nesto u njemu.avelez sada Rdnicki Kragujevqc je slicna ekipa ima vise slobode i ekipa pravi rezultate.Bio je blizu i Zvezdi da skine skalp mislim da zna svoj posao
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi