Srpska sramota - Svlačionice velikana su pravo ruglo, igrači nemaju da jedu, plate i bonusi san
(Foto: pbg_news / Instagram)

Teška situacija u FK Partizan

Srpska sramota - Svlačionice velikana su pravo ruglo, igrači nemaju da jedu, plate i bonusi san

Midhat Šljivak

Fudbalski klub Partizan prolazi kroz izuzetno buran period. Beogradski velikan radi u zaista teškim uslovima, igračima su neredovna primanja, a sada su se pojavile fotografije svlačionica koje su potpuno propale i koje više podsjećaju na neki niželigaški klub.

Partizan je u sjeni Crvene zvezde u prethodnih nekoliko godina. Navijači crno-bijelih za sve nevolje krive predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, pa su mu često na utakmicama 'zahvaljivali' za sve što radi kako bi osnažio velikog rivala Crvenu zvezdu, a njih dodatno oslabio.

I dok igrači Crvene zvezde imaju redovna primanja, transfere plaćaju milionskim ciframa, Partizan muku muči s isplatama fudbalera i stručnog štaba. O tome je često javno govorio trener Igor Duljaj.

"PFK Partizan nije pomozite fudbalskom klubu. Ovi momci treniraju, a ja trebam da razmišljam hoće li primiti platu i hoće li neko biti izbačen iz stana. Dajte momcima da prehrane porodicu, rođake, prijatelje. Dosta ljudi živi od toga. Ne mogu više pred njima da razmišljam da li neko ima da kupi djetetu mlijeko i jeli ima pare za kiriju", rekao je nedavno trener beogradskog kluba Igor Duljaj.

Svlačionica FK Partizan (Foto: pbg_news / Instagram)

Kakva je situacija unutar beogradskog velikana dovoljno govore fotografije svlačionica. Malo je reći da je situacija katastrofalna.

Oglasi

Popucali zidovi, vlaga po njima, te potpuno zastarjela oprema nešto je čime se igrači Partizana suočavaju iz dana u dan i za njih to više nije ništa novo.

Svlačionica FK Partizan (Foto: pbg_news / Instagram)

Zaista je poražavajuće da ovakve svlačionice pripadaju velikanu kao što je Partizan, a navijači za sve krive rukovodstvo kluba zbog kojeg oni najvatreniji navijači više i ne dolaze na južnu tribinu.

Rasprodaja u FK Partizan

FK Partizan je usprkos svim problemima uspio završiti na prvom mjestu tabele u jesenjem dijelu sezone i to ispred Crvene zvezde.

Međutim, vrlo je moguće da će crno-bijeli tokom zime ostati bez bitnih faktora u igri svog tima. Jednostavno su prinuđeni prodati najbolje igrače za koje postoji interes.

Svlačionica FK Partizan (Foto: pbg_news / Instagram)

Prvi koji bi mogao otići je Brazilac Matheus Saldana. Navodno, beogradski tim za njega ima ponudu od pet miliona eura koju bi radi prihvatili.

Također, prodat bi mogao biti i Xander Severina, ali i Queensy Manig. Među inima koji bi trebali otići je i reprezentativac BiH Siniša Saničanin.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Drugi dio sezone u Srbiji počinje u februaru i vidjet ćemo hoće li Partizan uspjeti sačuvati prednost do kraja sezone i tako prekinuti dominaciju Crvene zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi