Nije u šoldima sve - Partizan slavio protiv Zvezde i vratio se na prvo mjesto!

Veliki derbi završio bolje za domaćina

Nije u šoldima sve - Partizan slavio protiv Zvezde i vratio se na prvo mjesto!

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 9. kola Super lige u Srbiji odigrali su Partizan i Crvena zvezda, a konačan rezultat bio je 2:1 u korist domaće ekipe.

Crvena zvezda imala je dva boda prednosti pred ovu utakmicu, ali nakon pobjede Partizan ima bod više i preuzeo je prvo mjesto.

Prvih petnaest minuta bilo je jako mirno, a onda prva prilika za domaće. Natcho je sjajno prošao, šutirao, ali brani Glazer.

Tri minute kasnije ponovo je Natcho bio u šansi. Šutirao je ovaj put sa vrha kaznenog prostora, ali lopta ide pored gola.

Mijatović je u 21. minuti imao prvu priliku za goste. Šutirao je Mijatović iz velike daljine, ali golman brani njegov udarac.

Prvi gol, viđen je u 27. minuti. Mijatović je loptu pospremio u mrežu, ali gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Oglasi

Olayinka je u 33. minuti probao, lopta je išla u gol, ali jedan igrač je glavom uspio da je izblokira.

Do vodstva je Partizan došao sa bijele tačke. Nakon konsultacija sa VAR-om Minaković je dosudio penal, a Natcho je bio siguran sa bijele tačke. Sve to desilo se u 41. minuti.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Partizan. Igrala se 56. minuta kada je probao Zahid, ali lopta ide malo pored gola.

Isti igrač samo minut kasnije imao je novu veliku priliku, ali ponovo nije uspio matirati golmana Crvene zvezde.

Oglasi

Saldanha je u 66. minuti postigao gol i doveo Partizan do vodstva od 2:0. Ovaj put ni večeras sjani Glazer nije mogao ništa uraditi.

Pet minuta kasnije igrači Crvene zvezde stižu do gola. Ndiaye je ostao sam u šesnaestercu i matirao je golmana Partizana.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sjajnu šansu za poravnanje u 79. minuti imao je Kanga, ali je Jovanović sjajno odbranio njegov pokušaj iz slobodnog udarca.

Do kraja utakmice gosti nisu uspjeli doći do poravnanja.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Džaba Vučić ulupao milione eura u Zvezdu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi