Ubjedljiva pobjeda Dudićevog Radničkog, sve su bliže sredini tabele
FOTO: Nenad Kotlajić

Sjajna igra domaćina i sigurna pobjeda

Ubjedljiva pobjeda Dudićevog Radničkog, sve su bliže sredini tabele

Samir Mlaćo

Radnički 1923 koji sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić upisao je danas novu pobjedu u Super ligi Srbije.

Radnički je potpuno zasluženo sa 4:1 nadigrao Mladost iz Lučana.

Domaći su sjajno otvorili meč i poveli već u petoj minuti preko Zorića. Bilo je to veliko slavlje navijača Radničkog, a nakon toga do pauze nismo vidjeli mnogo uzbuđenja.

Gosti su pokazali da se žele nadigravati, ali teško su dolazili u šanse, a Radnički je držao konce igre.

Kako je počelo prvo poluvrijeme, tako se nastavilo i drugo. Korner za domaće, Zorić prima loptu i iz gužve pogađa za 2:0.

Jasno je bilo da je ekipa Feđe Dudića tada bila u sjajnoj poziciji i da gosti nemaju šta čekati. Radnički je nakon toga imao još jednu sjajnu priliku, ali uzvratili su i gosti.

Oglasi

Okvir gola je spasio Kragujevčane. Nakon toga nova šansa za goste, ali sjajni kapiten Luka Zorić izbija i ostalo je 2:0.

U 64. minuti šansa i za domaće, domaći golman je reagovao, te se i povrijedio, ali na semaforu je ostalo 2:0.

Sve je bilo riješeno u 80. minuti. Novi korner za domaće, opet kapiten Zorić i to je 3:0.

Zorić je na kraju proglašen igračem utakmice i dobio je ovacije cijelog stadiona.

Do kraja su gosti imali jedanaesterac u sudijskoj nadoknadi, loptu je uzeo Milošević, te pogodio za 3:1. Nakon toga kontra Radničkog i pogodak Vidosavljevića za 4:1, te uvjerljivu pobjedu.

Oglasi

Radnički je ovom pobjedom stigao na diobu 11. mjesta i blizu je sredine tabele. Kada je Dudić stigao na klupu ovaj tim je imao samo tri boda i bio je posljednjeplasirani na tabeli.

Ovo je za Dudića bila treća pobjeda, a upisao je poraze od Partizana i Crvene Zvezde, dva prvoplasirana tima na tabeli Super lige Srbije.

U stručnom štabu sa Dudićem je i bivši šef struke FK Sloboda Adnan Jahić, dok je prvotimac Radničkog Ljubiša Pecelj, nekadašnji član Leotara, Zvijezde Gradačac, Čelika, Čapljine...

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije, 13. kolo:

FK Radnički 1923 - Mladost Lučani 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi