Radnički pregazio Lokomotivu, nove pobjede FK Seona i FK Gornji Rahić

Druga liga Sjever, nogometaši su bili veoma efikasni

Radnički pregazio Lokomotivu, nove pobjede FK Seona i FK Gornji Rahić

S. Mlaćo
Jučer su odigrani svi susreti 24. kola Druge lige Sjever.

Lider Radnički savladao je u Miričini Lokomotivu sa čak 5:2.

Hat trick za goste je upisao Aldin Ahmetović, a po jedan pogodak su dodali Mirza Musić i Hasmir Salihović. Za domaće su pogađali Ćamil Smajlović i Ognjen Cvjetković.

Seona je nastavila sa dobrim partijama, pa je u Hasan Polju pala ekipa Dizdaruše. Bilo je 2:0 golovima Emira Muratovića i Armina Žigića.

Odžak 102 je istim rezultatom nadigrao Bosnu iz Kalesije (Ćosović, Rajak), dok je Orahovića sa čak 5:1 deklasirala Bosnu iz Mionice.

Junak domaćih sa tri pogotka bio je Emir Mešanović, autogol je postigao Tarik Kamberović, a jedan pogodak je dodao Asmir Mulavdić. Strijelac za oslabljenje goste u ovom meču bio je Almir Piragić.

Oglasi

Mladost je u Kikačima sa 4:0 deklasirala slabašni Slaven iz Živinica.

Dva pogotka Semira Adrovića, te po jedan Semira Mujkanovića i Edin Junuzovića bila su dovoljna domaćina.

Dinamo je u Donjoj Mahali golovima Darija Miškovića, Ajdina Halilovića (ag.) i Roberta Vincetića savladao Priluk (3:0) dok je Mladost u Malešićima savladala Svatovac 3:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Isti rezultat viđen je u duelu FK Gornji Rahić – NK Prokosovići.

Radnički je lider sa 58 bodova, Seona ima 49, a FK Gornji Rahić 45. Na 42 je Bosna iz Mionice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi