Slavlje u Lukavcu, gorila je i svlačionica: "Ovo je poklon gradu i kantonu, da ne pametujem dalje"
FOTO/VIDEO: Emir Dindić

Radnički se vratio u Prvu ligu FBiH

Slavlje u Lukavcu, gorila je i svlačionica: "Ovo je poklon gradu i kantonu, da ne pametujem dalje"

Haris Zilić

Slavi se u Lukavcu večeras. Radnički je u revanš utakmici baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH savladao Famos iz Hrasnice rezultatom 3:0 i sa ukupnih 5:2 izborio povratak u prvoligaški karavan.

Golove za Radnički dali su Dautović, Mušić, Fejzić, a dva gola su postigli u finišu utakmice s igračem manje jer je Dautović dobio crveni karton u 25. minuti utakmice.

Po završetku meča u Lukavcu komentar je dao trener Radničkog, Zehrudin Kavazović.

"Čestitam gradu Lukavcu, igračima, Upravi ovi divnim ljudima. Ovo je poklon ovom gradu, kantonu, mi smo predstavljali i kanton ne samo Luakavac", rekao je Kavazović i dodao:

"Odradili smo taktiči što sam i rekao na poluvremenu da nas ne poremeti crveni karton. Da ne pametujem dalje, zasluženo smo pobijedili, čestitam svima."

Komentar je dao i kapiten tima iz Lukavca, Nedim Dautović.

Oglasi

"Hvala na čestitkama. Nesretna situacija ta i crveni karton, ali momci su pokazali karakter i zasluženo pobijedili", rekao je Dautović i dodao:

"Bilo je napeto, ali momci su kao što sam rekao pokazali karakter i sa igračem manje smo dali dva gola."

Po završetku utakmice na stadionu Jošik nastupilo je veliko slavlje igrača i navijača Radničkog. Slavljenička subota u Lukavcu bez dileme.

Ipak, totalna ludnica nastupila je u svlačionici gdje su igrači i stručni štab napravili fenomenalnu slavljeničku atmosferu.

Radnički se tako vraća u Prvu ligu FBiH, a snjima je kroz baraž povratak izborila i ekipa Travnika koja je eliminisala Brotnjo.

Iz Prve lige FBiH ispali su FK Rudar Kakanj i FK Mladost Doboj Kakanj, tako da ćemo ova dva kluba od naredne sezone gledati u Drugoj ligi FBiH - skupina centar.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prvak Prve lige FBiH je ekipa Slobode iz Tuzle i oni će naredne sezone igrati u najjačem rangu bh. fudbala WWin ligi.

Iz WWin lige u Prvu ligu FBiH ispao je FK Tuzla City.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Koji kanton? Hvala i čestitke iz Ljubljane
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi