Neočekivan kiks Partizana, bit će puno govora o potezu Siniše Saničanina

Crno-bijeli poraženi u Nišu

Neočekivan kiks Partizana, bit će puno govora o potezu Siniše Saničanina

E. Škorić

Fudbaleri Partizana gostovali su danas u Nišu u pretposljednjem meču 18. kola Superlige Srbije, te su neočekivano poraženi sa 2:1.

Pošto se Crvena zvezda izjednačila na tabeli, Partizan je bio pod pritiskom u ovom duelu da mora da pobijedi, a u takvim okolnostima crno-bijeli se ne snalaze najbolje i, unatoč vodstvu, ostaju bez bodova.

Ovo je bio tek drugi poraz Partizana ove sezone u prvenstvu, a jedini do sada im je nanio TSC. Na Čiru je odigran sjajan meč, obilovao je šansama, na kraju tri gola, ali i jedna diskutabilna situacija o kojoj će biti riječi.

Prvu veliku šansu imao je Radnički u 16. minuti, kada je Bakić makazicama gađao sa pet metara, nakon što je prethodno lopta iz ruku ispala gostujućem golmanu Jovanoviću.

Nekoliko još dobrih šansi do kraja prvog dijela, ali se mreže nisu tresle, da bi se u nastavku ipak "otvorilo".

Partizan je poveo u 53. minuti. Saldanha je bio strijelac. Rutinski je iskoristio zicer pred golom Rosića.

Oglasi

Desetak minuta kasnije penal za domaće o kojem će biti dosta govora. Saničanin je navodno laktom udario Belakovića, sudija Ivković mu dao žuti karton i pokazao na bijelu tačku. VAR je provjerio situaciju i nije promijenjena odluka, a Sava Petrov je bio precizan za 1:1.

Potpuni šok za goste iz Beograda u 73. minuti, kada je Radnički došao do pobjede. Nakon kornera, mladi Mihajlo Ilić je postigao autogol.

Imao je Partizan veliku šansu u 89. minuti, ali je Zahidov udarac izblokirala odbrana Radničkog, tačnije Petrović se sjajno snašao i izbacio u korner.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Partizan je nakon ovog poraza pao na drugo mjesto, a Zvezda je lider zbog bolje gol-razlike, iako oba tima imaju po 43 boda.

Partizan će u narednom kolu ugostiti Radnički 1923 kojeg sa klupe vodi Feđa Dudić, dok Nišlije očekuje duel sa Vojvodinom, također kod kuće.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovo neka traktor liga!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi